Hopp til innhold

Bjørndalen: – Betyr vanvittig mye

ÖSTERSUND (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) gikk inn til sin verdenscupseier nummer 95 i karrieren. Men bak alle gullmedaljene rangerer han dette blant hans tre største seire i karrieren.

Bjørndalen

PÅ TOPP: For første gang på over tre år var Ole Einar Bjørndalen tilbake på toppen i et verdenscuprenn.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

– Rennet betyr vanvittig mye for meg. jeg hadde aldri trodd jeg skulle være på start her i dag, etter det jeg var gjennom i sommer. Jeg hadde aldri i mitt liv vært i så dårlig form. Det var fortvilende og VM var kjørt. Nå sitter jeg her i dag og det er enormt, sier Bjørndalen på pressekonferansen og sikter til sykdommen som ødela sommeren hans.

Ingen kunne gjøre noe med kongen av skiskyting, Ole Einar Bjørndalen, som i tillegg til å skyte feilfritt på standplass holdt høy fart i sporet. Da betydde til slutt at Bjørndalen gikk inn til verdenscupseier i Östersund.

– Gull i mesterskap er størst, men etter det rangerer jeg dette som topp tre, sier Bjørndalen som har litt av et sammenligningsgrunnlag med sine 95 verdenscupseire.

Han smilte godt da han igjen var i sentrum av rampelyset og delte ut klemmer til støttespillere. Han fortalte at han var overlykkelig allerede etter den siste skytingen der han fylte alle blinkene.

– Det har gått rett vei etter at jeg begynte å trene. Jeg er overrasket over at jeg gjør et så bra totalt renn i dag. Jeg trodde jeg skulle ta lenger tid, sier Bjørndalen.

Første seier på over tre år

Det er over tre år siden sist Bjørndalen vant et verdenscuprenn. Nærmere bestemt 12. februar i 2012 i Kontiolahti. Da ble han også tidenes eldste vinner av et verdenscuprenn i skiskyting.

Siden den gang har ikke Bjørndalen stått øverst på pallen i et verdenscuprenn, før i dag. Men han tok et OL-gull i mellomtiden under mesterskapet i Sochi i 2014.

– Det var triggende å skyte 20 treff. Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle gjøre det så bra, men jeg vet jeg er i god form, sa Bjørndalen til NRK.

Jeg har ikke mange hemmeligheter. Jeg har sterk motivasjon. Kanskje det er hemmeligheten, fortsetter Bjørndalen.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Liv Grete Skjelbreid og Ola Lunde.

SE VIDEO: Her går Ole Einar Bjørndalen inn til sin første seier på over tre år

Var forberedt på VM-vraking

Før dagens renn innrømmet Bjørndalen at han er forberedt på å bli vraket foran VM på hjemmebane om formen ikke ville melde sin anmarsj utover i sesongen.

Store deler av sommeren ble ødelagt på grunn av sykdom. Han har nærmest hatt en kamp mot klokken for å rekke sesongen.

– Jeg kunne ikke tro at jeg hadde sjanse til å vinne etter det i sommer. Alt er mulig. Siden jeg startet å trene så har det gått veldig bra, sier Bjørndalen.

Nå er det derimot liten tvil om at Bjørndalen allerede er i VM-modus.

Tre norske blant topp ti

Bjørndalen vant med 27 sekunder ned til tyske Simon Schempp. Tyskeren hadde en bom.

Emil Hegle Svendsen som har slitt med formen den siste tiden viste at han i dag er på veg tilbake med sin fjerdeplass. Lars Helge Birkeland imponerte med sin niendeplass. Henrik L'Abée-Lund endte på 11.-plass Johannes Thingnes Bø på 19.-plass og Tarjei Bø på 22. plass med fire bom.

– Det er helt nydelig at han kan dekke over mitt helt elendige løp, sier Tarjei Bø.

– Jeg unner ham det virkelig. Han har kjempet mot litt motgang, fortsetter han.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal