Hopp til innhold

Bjørndalen med bonusseier: – Han slutter aldri å imponere

Superveteranen hentet seg inn etter en bom på første liggende og vant fellesstarten i generalprøven. Men først under VM i mars skal Ole Einar Bjørndalen være i storform.

Ole Einar Bjørndalen

Se hvordan Ole Einar Bjørndalen vant fellesstarten på Sjusjøen.

Ole Einar Bjørndalen (40) vant fellesstarten på Sjusjøen etter en sterk sisterunde i sporet.

– Lars Helge var rå i dag, han dro de to siste rundene, så jeg gikk litt billigere enn han, og da klarte jeg å gå fra han på slutten, sa Bjørndalen til NRK etter seieren. .

– Det er fint å vinne. Jeg har fått så mye pepper for å ha byttet staver, så det var fint å vise at man kan gå fort med sånne staver også, sa Bjørndalen.

Samtidig lovet veteranen at han skal være langt bedre under VM i mars, enn han er i øyeblikket. Seieren i dag så han først og fremst på som en bonus.

Sterk siste skyting

Lars Helge Birkeland

Lars Helge Birkeland ble nummer to i dagens fellesstart.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

For det var mange kjente navn på lista da Emil Hegle Svendsen, Martin Fourcade, Ole Einar Bjørndalen gikk samtidig inn på siste skyting sammen med Lars Helge Birkeland.

Den beste av de fire var den soleklart minst meritterte. Lars Helge Birkeland gikk freidig inn på skive nummer en, og skjøt fem blinker rett ned.

Da Fourcade bommet tre ganger, Hegle Svendsen en og Bjørndalen skjøt sakte og jobbet hardt for å presse inn det siste skuddet, så var det 26-åringen fra Birkenes som gikk først ut på den siste runden.

– Jeg elsker sånne dueller på stående, så det trigget meg skikkelig, sa Birkeland etter målgang.

Birkeland ble dagens store overraskelse og endte som nummer to, seks sekunder bak Bjørndalen. Emil Hegle Svendsen tok tredjeplassen, nitten sekunder bak.

Rykket fra på slutten

Også Emil Hegle Svendsen var fornøyd etter dagens løp.

– I dag var det et klart steg i riktig retning, så om det fortsetter sånn fram mot Östersund, så håper jeg å være med i toppen der, sa Hegle Svendsen om dagens innsats.

Hegle Svendsen smilte da han fikk spørsmål om 40 år gamle Bjørndalen.

– Han slutter aldri å imponere, sa Hegle Svendsen.

Etter flere sesongers trøbling med skader og sykdom markerte Alexander Os seg som en mann å regne med da han vant lørdags sprint på Sjusjøen. I søndagens løp gikk tungt fra start for mannen med startnummer en, og han endte tilslutt langt bak de beste.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal