Hopp til innhold

Bjørndalen endelig tilbake i verdenstoppen: – Det er mange som har tvilt på ham

NOVE MESTO (NRK.no): Treneren og lagkameratene er samstemte: Ole Einar Bjørndalen (39) er tilbake i verdenstoppen og har alle muligheter til å ta VM-gull i Nove Mesto.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen strekker armene i været for fjerdeplassen på lørdagens VM-sprint. Rennet viste at 39-åringen for alvor er tilbake i toppen.

Foto: Stian Lysberg Solum

Tarjei Bø

Tarjei Bø ble overrasket og imponert over Bjørdalen lørdag.

Foto: Stian Lysberg Solum
Roger Grubben

Landslagstrener Roger Grubben mener Bjørndalen kan være i toppen også i OL neste år.

– Dette var en god start. Det ser lovende ut, sier Ole Einar Bjørndalen selv til NRK.no.

Superveteranen var ett treff unna gullkampen på sprinten lørdag. Han ble nummer fire, og beviste med det at han er kapabel til å gå helt til topps i årets VM.

Bø: – Det er helt rått

I mål endte han snaut 20 sekunder bak seirende Emil Hegle Svendsen, og bare åtte drøye sekunder bak bronsen.

– Det var litt overraskende, for vi har ikke trent sammen i det siste, sier landslagskamerat Tarjei Bø til NRK.no.

Han lot seg imponere av 39-åringen.

– Det er helt rått. Jeg håpet han skulle skyte fullt på siste skyting der, det hadde vært kult med dobbelt norsk. Det er meget imponerende at han er tilbake. Dette ble «payback-time» for Ole, sier Bø.

– Kan han ta VM-medalje?

– Ja, ja. Han er på skuddhold i morgen, han.

– Visste at han holdt nivået

Søndag gås nemlig jaktstarten i Nove Mesto. Norge har svært gode muligheter etter Emil Hegle Svendsens sprintgull og med Bjørndalen 20 sekunder bak.

Mellom dem går franske Martin Fourcade og slovenske Jakov Fak. Tarjei Bø starter som nummer 18, ett minutt og tretten sekunder bak.

Landslagstrener Roger Grubben er ikke like overrasket som Tarjei Bø, men mener likefullt det er gledelig at Bjørndalen har meldt seg på i kampen om VM-medaljene i Tsjekkia.

– Vi visste at han holdt nivået, men det er en kjempeprestasjon å komme tilbake på denne måten. Det er mange som har tvilt på ham, og det er klart det er en belastning over tid, når man ikke har prestert på en stund, sier Grubben til NRK.no.

Ser fram til jaktstarten

Han mistenker likevel at Bjørndalen selv er mer irritert enn lettet etter sprinten.

– Han vet jo at han kan sette alle fem skuddene. Men når det blir kveld og han begynner å tenke på morgendagen, innser han nok at utgangspunktet er mye bedre enn på lenge, sier Grubben.

Og Bjørndalen later til å ha mer enn nok motivasjon til å prestere på jaktstarten. Han var meget innbitt da han gikk gjennom pressesonen lørdag.

– Jeg gleder meg til i morgen. Alt er mulig. Det er bare å gjøre en god jobb, så blir det bra, sier han.

Treneren tror uansett at Bjørndalen har nok i seg til å se lenger framover enn til søndagens jaktstart.

– Vi skal ikke avvise ham til Sotsji-OL i 2014. Nå har han vist at han er blant verdens beste, sier Grubben.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal