Hopp til innhold

Bjørndalen står over premieren

SJUSJØEN (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) kommer ikke til å gå sesongåpningen i skiskyting lørdag. Grunnen er at sykomsplagene ødela hans vanlige sesongoppkjøring.

Ole EInar Bjørndalen

KLASSISK FANTASTISK: Ole Einar Bjørndalen valgte klassisk stil, med festesmurning, på Sjusjøen onsdag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Ole Einar Bjørndalen var onsdag morgen ute i løypene i Sjusjøen-området, der skiskytterne har sin sesongåpning denne helgen. Bjørndalen slet i sommer med store sykdomsplager, som har gjort at hans vanlige sesongoppkjøring gikk fløyten. Derfor kommer han ikke til å gå åpningen lørdag på Natrudstilen fordi han nettopp har avsluttet sitt første høydeopphold.

– Å brenne for mye krutt rett etter høyden, har jeg ikke så god erfaring med. Jeg prøver å ha litt is i magen for å gå bra i verdenscupåpninga i Östersund, sier Bjørndalen til NRK.

Skiskytteren har gjennom hele karrieren hatt en omfattende høydeopplegg. Men 41-åringen har hatt en vrien sesongoppkjøring. I august fortalte NRK at Bjørndalen fikk hele juni og halve juli ødelagt av sykdom. Derfor var det nylige avsluttede høydeoppholdet hans første høydesamling denne sesongen. Selv om han velger å stå over lørdagens renn bekrefter Bjørndalen at han stiller søndag. Deretter vil det fortsatt være halvannen uke til verdenscupstarten i Sverige.

Har tatt det rolig

Etter å ha trent godt siden sommeren mener nå veteranen at han er i bra rute til sesongen. Men han har vært klar på at han fryktet for VM-sesongen og tidligere i høst sa han at han mente at formen ikke kommer før VM i mars.

– Planen var å være i høyden en gang til før sesongstart, men jeg har prioritert annerledes og ville heller være i lavlandet for å trene opp den fysiske formen før jeg reiste til høyden. Det tror jeg var riktig. Men jeg skulle gjerne vært litt mer i høyden, erkjenner han.

Bjørndalen har akkurat avsluttet sitt siste høydeopphold før sesongen.

– Jeg føler meg som jeg pleier å gjøre. Jeg har tatt noen veldig rolige dager nå etter høyden, så vi får se, det blir spennende framover, sier Bjørndalen.

Stein på stein

At Bjørndalen står over sesongens aller første renn, betyr imidlertid ikke at han reduserer konkurransebelastningen i tiden fremover. Planen er å følge verdenscupen helt fram til jul.

– Jeg prøve å bygge stein på stein og å være nøyaktig på alt en gjør. Det er ikke så mye man får gjort, man får bare bruke den tida det tar å komme i form igjen, fastslår Ole Einar Bjørndalen.

Lørdag er det sprint på Sjusjøen. Den går altså ikke Bjørndalen. Søndag er det fellesstart.

Konkurransene sendes på NRK1.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal