Hopp til innhold

Bjørndalen har mistet seks uker med trening

DRAMMEN (NRK): Aldri før har Ole Einar Bjørndalen (41) trent så lite som denne sommeren. Nå ryker også sesongens første høydesamling.

Ole Einar Bjørndalen

VAR BEKYMRET: – Nå går det fint, jeg var mer bekymret da jeg var syk, sier Ole Einar Bjørndalen om at han i sommer mistet hele seks uker med trening. Mandag var han i Drammen og delte ut skiskyttergevær til fire klubber gjennom Ole Einar Bjørndalen-fondet. Bildet er fra i fjor da han lanserte det nye fondet.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det har gått seks uker uten trening. Det er litt, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK, med trykk på er.

Aldri før har han gått glipp av så mye trening.

– Det er første gang, sier han og legger til:

– Jeg er fortsatt ikke hundre prosent igjen.

Årsak: Han har vært syk i hele juni og halve juli.

Italia

Til onsdag reiser resten av landslaget på høydesamling til italienske Livigno. En tur «høydedyret» Bjørndalen mer enn gjerne skulle ha blitt med på om ting var normalt.

Ole Einar Bjørndalen

DEN SISTE SESONGEN: Her er Ole Einar Bjørndalen under fjorårets VM i finske Kontiolahti. Han holder fast ved at han skal legge opp etter årets sesong med VM i Holmenkollen i mars.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Men det er det ikke.

– Jeg blir i lavlandet for å få opp grunn-nivået og til jeg føler meg bra. Når jeg er i god form reiser jeg på høydetrening og da er det vanlig høydeoppkjøring frem mot sesongstart.

Bekymret

NRK skrev om Bjørndalens sykdomsproblemer første gang i juni. Da mistet han landslagssamlingen i skitunellen i svenske Torsby på grunn av en forkjølelse - som etter hvert viste seg å være mer omfattende enn først kjent.

Bjørndalen er blitt behandlet med antibiotika for å bli kvitt det som viste seg å være en luftveisinfeksjon.

– Det er normalt at det tar litt tid med opptreningen, sa landslagslege Ola Berger da.

Da NRK møtte Bjørndalen mandag innrømmet 41-åringen at han ikke har likt det som har skjedd.

– Nå går det fint, jeg var mer bekymret da jeg var syk, sier han.

Bjørndalen delte ut våpen i Drammen

BJØRNDALEN-GAVE: Gjennom Ole Einar Bjørndalen-fondet delte Ole Einar Bjørndalen ut nye skiskyttergevær til fire klubber mandag. Stian Aas fra Hønefoss Skiskytterklubb var en av de heldige som fikk møte skiskytterstjernen.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

VM-gull

Mandag var han i Drammen, snaut tre kvarter unna hjemstedet på Simostranda, for å dele ut profesjonelle skiskyttergeværer til fire klubber gjennom det nye Ole Einar Bjørndalen-fondet.

Samtidig som han, i et voldsomt regnvær, lot seg avbilde med unge og håpefulle skiskyttere, hang det store spørsmålet i lufta: Kan han ta VM-gull i Holmenkollen etter denne sommeren?

– Er jeg i toppform og har gode ski, skal jeg være helt der fremme, sier skiskytterkongen med åtte OL-gull.

Han vet mer enn noen annen at han nå må være tålmodig for å ta igjen det tapte.

– Det er en jobb som skal gjøres, men nå er det bare å være tålmodig så vil dette komme. Jeg håper å kunne trene ordentlig igjen om en ukes tid, sier han.

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal