Hopp til innhold

Bjørndalen fortsetter karrieren - tok oppgjør med ekspertene

Ole Einar Bjørndalen (42) satser videre som skiskytter til OL om to år, men må trekke seg som utøverrepresentant i IOC.

VIDEO: Bjørndalen forteller om fremtidsplanene.

– Det er første gang er jeg enig med ekspertene, sa 42-åringen under en pressekonferanse tirsdag.

Sotsji sprint

HÅPER PÅ FLERE MEDALJER: Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Der tok han et oppgjør med eksperter og media som tidligere har rådet ham til å legge opp.

– Mange i mediene og ekspertene mente jeg burde gi meg på topp, men det var overhodet ikke noe tema. Mot 2012 og 2013 hadde jeg flere tøffe år.

– Jeg begynte å bli gammel, og da kom temaet opp igjen. Ekspertene var igjen tydelige på at det var på tide å legge opp.

– Jeg trosset ekspertene og kjørte på videre, forteller Bjørndalen.

– Lite er annerledes

Den erfarne skiskytteren tror han kan prestere på toppnivå i flere år ennå.

– Jeg tror fremdeles at jeg kan prestere på topp i noen år til. Når jeg kan prestere så bra med en rufsete innledning til sesongen, og kroppen responderer bra, viser det at lite er annerledes enn for 25 år siden.

Under pressekonferanse kom det også frem at Bjørndalen venter barn med Darja Domratsjeva.

– Jeg har hatt et godt forhold til Darja Domratsjeva, og det har utviklet seg. Vi er nå kommet så langt at vi er et par og skal ha barn, sier Bjørndalen.

Laster Twitter-innhold

Er fremdeles motivert

Nå gleder den kommende faren seg til å ta fatt på en ny sesong.

– Jeg ser frem til å ta fatt på en ny sesong. Grunnen til at jeg fortsetter er at jeg har en enorm motivasjon. Jeg føler meg like motivert som da jeg var 20 år gammel, sier Bjørndalen.

Skiskytterveteranen uttalte etter OL i Sotsji at han ville legge opp etter VM i Oslo, men den siste tiden har Bjørndalen vært taus om fremtidsplanene sine.

Bjørndalen

Bjørndalen fortsetter i to nye år og satser mot OL.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Nå har skiskytteren altså bestemt seg. Satsingen fører imidlertid til at han må trekke seg som utøverrepresentant i IOC.

– Jeg har vært i god dialog med ledelsen. Der trekker jeg meg nå.

Jeg må beklage at jeg ikke har fått gjort så mye jeg skulle ha gjort. Jeg liker å holde på med det jeg gjør. Jeg tror jeg kan utrette mer i idrett enn i IOC akkurat nå.

Laster Twitter-innhold

Mestvinnende vinterolympier

Bjørndalen debuterte i verdenscupen allerede i mars 1993, og har vunnet verdenscupen sammenlagt hele seks ganger og står oppført med imponerende 94 rennseirer (pluss en i langrenn).

Skiskytteren er også med sine 13 OL-medaljer (åtte gullmedaljer) tidenes mestvinnende vinterolympier.

Til sammen har han 57 medaljer fra OL og VM, der 28 er gullmedaljer. Den siste medaljen kom under VM i Oslo i vinter.

42-åringen tok gull på stafett, men sikret også to individuelle sølvmedaljer og en bronse.

– Å gi seg på toppen nå er nok ikke mulig. Det hadde vært mulig tidligere, men sånn er det, sier Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva
Ole Einar Bjørndalen

Fremdeles full av ambisjoner.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28) og kaptein Maren Mjelde (34).

    De er ute med skader og har ikke vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal