Hopp til innhold

Bjørgen om Jacobsens ulykke: – Urettferdig

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Etter kanskje tidenes maktdemonstrasjon fikk Marit Bjørgen (33) den nedslående nyheten om at Astrid Uhrenholdt Jacobsen var rammet av uhell – igjen.

Marit Bjørgen om Jacobsen

Marit Bjørgen kunne heve flagget etter ei makeløs tremil. Så fikk hun høre om Astrid Uhrenholdt Jacobsens dramatiske fall. Jacobsen ble hastet til sykehus i ambulanse etter fallulykken (innfelt).

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Astrid har hatt det så vondt i det siste. Så får hun dette i tillegg. Det er litt urettferdig, sier Marit Bjørgen til NRK.no.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen falt

IKKE ALVORLIG SKADET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk raskt medisinsk hjelp etter å ha krasjet med en lysmast under søndagens tremil.

Foto: NRK

Bjørgen er akkurat ferdig mot det som kanskje er den råeste maktdemonstrasjonen av en kvinnelig langrennsløper i moderne tid.

Hun gikk alene i tet i 23 kilometer på vei mot karrierens fjerde tremilsseier i Holmenkollen.

Med et stort norsk flagg i hånda passerte en jublende Martit Bjørgen mållinja et minutt og 41 sekunder foran nærmeste konkurrent Therese Johaug.

– Blir skremt

Da jentene var ferdig med den umiddelbare feiringen, ble de informert om at lagvenninne Astrid Uhrenhold Jacobsen (27) var sendt til sykehus etter å ha falt, seilt under et gjerde og truffet en lysmast, som til alt hell var polstret.

Jacobsen skal ha slått seg i hode, skulder og hofte, men er ikke alvorlig skadet.

7. februar, dagen før OL i Sotsji, fikk samme Jacobsen budskapet om at broren var gått bort.

– Jeg fikk beskjed da jeg kom i mål. Når man først får høre det, blir man skremt. Men de siste ryktene er at det går bra, og vi håper at det ikke er noen alvorlige skader, sier Marit Bjørgen.

Også Therese Johaug (25) føler med lagvenninnen.

– Det var kjempetrist, vondt og leit å høre. Hun har hatt nok den siste tida og mye uhell før, så hun trengte absolutt ikke dette. Jeg håper at det går bra, sier Johaug til NRK.no.

Brudd i ryggen

Med «mye uhell før» sikter Johaug først og fremst til den dramatiske sykkelulykken som rammet Jacobsen sommeren 2009. Da pådro Oslo-jenta seg brudd i ryggen, kjeven og albuen.

Verken Johaug eller Bjørgen hadde problemer i den aktuelle svingen, men bekrefter at det isete føret var utfordrende.

– Jeg trynet i Kollen tidligere i uka og fikk skrammer i ansiktet. Det kan være litt skummelt hvis man havner på ytterski og kjører ut, og hvis man i tillegg er veldig uheldig og treffer en stolpe, så ...

Heldigvis ser det altså ut til å gå bra med Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som ble fraktet bort med ambulanse mens rennet pågikk.

Blant Bjørgens beste

Bjørgens vanvittige løp innebærer at hun nå bare er 39 poeng bak Tour de Ski-vinner Johaug i verdenscupsammendraget. Det gjenstår 300 poeng å kjempe om under verdenscupfinalen i Falun neste helg.

– Akkurat nå ser det ut som Marit er den sterkeste, konstaterer landslagstrener Egil Kristiansen.

Han rangerer søndagens løp – som var hennes 66. verdenscupseier og hennes 97. internasjonale seier – som et av Bjørgens beste løp noen gang.

Det er Bjørgen enig i.

– Det er vanskelig å si. Jeg tror jeg gikk fantastisk bra på ski og hadde en fantastisk fin kropp. Jeg kjente litt ute på andrerunden, men jeg kom meg fort igjen og følte meg veldig bra, sier Bjørgen, som også gikk alene i tet gjennom halve løpet under tremila i Kollen for to år siden.

– Hvordan er det å gå alene 23 kilometer på ei tremil?

– Det er veldig bra når du hører at luka bare øker. Da kan du styre farten selv, poengterer Bjørgen.

Therese Johaug ble altså nummer to, mens finske Kerttu Niskanen endte på tredjeplass. Niskanen var to minutter og 25 sekunder bak Bjørgen.

Siste nytt

  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for ti tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö.

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal