Hopp til innhold

Elverum-treneren vil vente med drømmejobben på landslaget

Flere eliteserietrenere mener Elverum-trener Christian Berge nå bør ta over landslaget. Berge innrømmer at det er drømmen, men hevder han ikke er klar for oppgaven.

Christian Berge

Elverum-trener Christian Berge har en tydelig angrepssfilosofi som flere tror vil være bra å ha på landslaget. Her er Berge under sluttspillfinalen i vår.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Det er den ultimate jobben og en drøm for meg, men jeg er fortsatt ung og det er ikke noe jeg tenker på nå, sier Berge når NRK.no spør han om landslagsjobben.

Elverum leder eliteserien etter halvspilt sesong og 39-åringen har selv mye erfaring som spiller i blant annet Tyskland (Flensburg) og Danmark (Aarhus).

Etter at Norge røk ut av gruppespillet i håndball-EM spør flere nå om landslagstrener Robert Hedin er rett mann for fremtiden. I Østlendingen lanserer Follo- og Haslum-trenerne Jan Ivar Lorentzen og Tom-Erik Skarpsno Elverum-trener Berge som Hedins erstatter.

Ikke hokus pokus

Jan Ivar Lorentzen

Follo-trener Jan Ivar Lorentzen.

Foto: Andersen, Aleksander / SCANPIX

Til NRK.no sier Lorentzen at det først og fremst er angrepsspillet som må bli bedre på det norske landslaget.

– Vi må starte på nytt med kontrings- og angrepsspillet. Christian Berge har en klar filosofi om angrepshåndball, sier Follo-treneren.

– Hvordan tror du din trenerfilosofi ville passet inn på dagens landslag, Berge?

– Jeg har i hvert fall tydelige meninger om hvordan et lag skal spille i angrep. Der er ikke noe hokus pokus, kruttet ble funnet opp for lenge siden. I Elverum bruker vi et angrepsspill som ligner på det jeg spilte i både Flensburg og Aalborg og det fungerer.

Flere aktuelle

NRKs håndballekspert Øystein Havang mener Berge er en av flere kandidater til landslagsjobben.

– Han har bra fartstid som spiller og er en faglig sterk person. Han har fått frem en del spillere i Elverum og er en spennende type, sammen med flere andre, sier Havang.

– Hedin må velge Norge

Det vakte oppsikt da Hedin i høst tok jobben som trener for danske Aalborg i tillegg til jobben som landslagstrener. Havang mener det er en ugunstig ordning som bør avsluttes når Hedins kontrakt med danskene går ut i mai.

– Jeg tror han nå må rive opp litt i sitt eget hus. Han må se på trenerteamet og støtteapparatet og stake ut en ny og tydelig kurs. Da tror jeg ikke han har tid til å trene Aalborg. Det må forbundet gi beskjed om når kontrakten hans går ut med Aalborg, sier Havang.

Øystein Havang

NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Follo-trener Lorentzen har hele tiden vært kritisk til Hedins dobbeltrolle og mener landslaget bør ha en norsk trener.

– Hvis vi tror på den norske trenerutdannelsen må vi slippe til de som har vært gjennom det løpet. Nå trenger vi noe nytt og jeg ser helst at den treneren er norsk. Christian Berge er etter min mening den beste kandidaten, sier Lorentzen.

– Det å representere landet sitt må være noe av det største du kan gjøre som trener, men nå er fokuset mitt å gjøre en god jobb med Elverum, sier Berge.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal