Hopp til innhold

Bedring for Morgenstern etter skrekkfallet

Hoppstjernen Thomas Morgenstern får fortsatt intensivbehandling, men tilstanden hans er blitt bedre.

Thomas Morgenstern falt stygt under treningsrennet i Kulm.

SE VIDEO: Thomas Morgenstern falt stygt i skiflygingsbakken i Kulm etter å ha mistet kontrollen i svevet. NRK.no advarer mot sterke bilder.

Morgenstern

Thomas Morgenstern er en av hoppsirkusets aller mest meritterte hoppere.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Det melder østerrikske medier lørdag.

Ifølge sykehuset i Salzburg har helsesituasjonen til Morgenstern forbedret seg gjennom den første natten etter fredagens skrekkfall i skiflygingsbakken i Kulm.

27-åringen pådro seg hodeskader og en punktert lunge. Ifølge lege Udo Berger har ikke østerrikeren fått skader i nakken eller ryggen.

Mistet bevisstheten

Uhellet skjedde under trening da Morgenstern mistet kontrollen og tippet rundt. Han gikk i kulen med ryggen og hodet først på 100 meter. Hopperen mistet bevisstheten, men kom raskt til seg selv igjen.

Skrekkfallet har rystet en hel hoppverden. NRKs hoppkommentator Arne Scheie mener han ikke har sett et styggere fall.

– Han kommer i 100 kilometer i timen og har ikke sjans til å ta seg imot. Det er grusomt å se på, sa Arne Scheie til NRK.no fredag ettermiddag.

Falt stygt også i desember

Det var annen gang på fire uker at Morgenstern har falt i unnarennet i en hoppbakke. Han falt stygt også i Titisee-Neustadt tidlig i desember, hvor han brakk en finger etter å ha blitt slått bevisstløs.

Østerrikeren hadde også et fryktelig fall i Kuusamo som 17-åring. Den gang forklarte Morgenstern at han var heldig som kunne fortsette hoppkarrieren.

NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen, mener Morgenstern hopper på en spesiell måte som gjør at han er mer utsatt for fall enn andre.

– Han hopper med mye rotasjon i kroppen, og når det funker er det ingen som slår han. Vi prøver alle å oppnå en viss rotasjon for å komme over skiene, men hvis man overdriver den så kan sånn som dette skje, sa Remen Evensen kort tid etter fallet fredag.

– Det er sikkert ikke tilfeldig at han har falt mye før. Han lever helt på grensen med tanke på det som er forsvarlig, la han til.

Den tredoble OL-mesteren var sett på som en medaljekandidat for Østerrike under lekene i Sotsji neste måned.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal