Hopp til innhold

Rasende Bardal bannet og marsjerte forbi pressen

LAHTI/OSLO (NRK.no): – Jeg måtte blåse ut litt, sier Anders Bardal (31) etter den skuffende 9.-plassen i fredagens verdenscuprenn i Lahti.

Anders Bardal var rasende og skuffet etter å ha endt på en 9.-plass i dagen hopprenn i Lahti. Her intervjues han av NRKs reporter Jørn Lien.

SE VIDEO: Anders Bardal var rasende etter at han falt fra 4.- til 9. plass i Lahti.

Anders Bardal

Anders Bardal kom på 9. plass da tyske Severin Freund vant.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

– Det sistehoppet ble ikke helt sånn som jeg hadde sett for meg, og da blir jeg forbanna. Da må jeg komme meg litt unna, sier Anders Bardal til NRK.no.

Den ellers så rolige trønderen bannet høylytt i det han gikk forbi den norske pressen i Lahti. Han ville ikke bli intervjuet av NRK eller noen av de andre mediene, og satte seg heller alene i utøverområdet.

Han var rett og slett rasende på seg selv etter å ha hoppet seg bort fra en topp-plassering i Lahti. Noen minutter senere stilte han likevel opp til intervju.

– Jeg måtte blåse ut litt, roe meg ned. Det er viktig å få det ut, sier han og legger til:

– Når jeg blir forbanna, blir jeg forbanna. Da er det like greit å holde seg unna. Jeg gjør ikke noe mot noen, men jeg er ikke noe trivelig å være sammen med.

– Det er kjipt

Bardal gjorde et godt førstehopp og kjempet om en pallplass, men et svev på 118,5 meter i finalen ødela for 31-åringen. Han falt dermed fra 4.- til 9.-plass.

Tyske Severin Freund vant foran Stefan Kraft og Kamil Stoch.

– Det er kjipt. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle ende på 9.- plass etter førsteomgangen. Jeg synes jeg gjør et bra andrehopp, men det er nok noe som ikke helt stemmer.

– Hadde du forventet å gjøre et like godt andrehopp?

– Jeg hadde forventet å gjøre det samme i andreomgang. Når jeg ikke gjør det, er jeg ikke fornøyd. Det første hoppet var ikke et perfekt skihopp og derfor håpet jeg å få ut enda mer. Og når jeg heller gjør det motsatte, blir jeg irritert, svarer han.

Skuffende av de norske

Bardal, som nylig avslørte at han er usikker på hoppfremtiden, sier han føler seg bra etter OL, men merker at et stort mesterskap akkurat er over.

– Noe av spenningen har forsvunnet, men jeg tror jeg klarer å lete det frem igjen, sier han.

Rune Velta ble nest beste nordmann på en 15. plass i Lahti etter to hopp på 120.5 meter. For Anders Fannemel ble det en 17.-plass etter svev på 119,5 og 121,5 meter.

– Vi føler vel fortsatt at ting ikke har løsnet skikkelig, men jeg mener at vi er på rett vei, selv om resultatlisten ikke nødvendigvis styrker denne troen i dag. Det er gledelig at vi ser konturene av et sterkt lag til VM i skiflyging om 14 dager, og det satser vi på å vise i morgen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

Anders Bardal fikk det ikke helt til å stemme under utfordrende forhold i finaleomgangen. Han landet på 118.5 meter og gikk inn på en skuffende sjetteplass.

SE VIDEO: Anders Bardal skuffet i andre omgang.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal