Hopp til innhold

Gråtkvalt Bardal fortviler: – Selvtilliten har aldri vært min store fordel

Anders Bardal taklet ikke presset da han hadde sitt livs sjanse til å ta en individuell VM-medalje. Han hoppet nesten ti meter kortere i finaleomgangen enn i den første omgangen.

Video aed4149c-39fd-4f85-9be0-be80882ece45.jpg

7. PLASS: Anders Bardal hoppet seg ut av pallen i finaleomgangen i VM-rennet torsdag. Han lå på 3. plass etter første omgang, men i finaleomgangen hoppet han nesten ti meter kortere enn i sitt førstehopp og endte til slutt på 7. plass.

– Jeg føler jeg har sviktet både meg selv og alle som har kommet for å se på, sa Anders Bardal til NRK kort tid etter at han falt ned fra tredje til sjuende plass i VM-rennet i Holmenkollen.

Han hoppet nesten ti meter kortere i andre omgang og kjempet mot tårene da han møtte pressen.

– Det er veldig mye følelser i sving nå. Det var stor spenning før hoppet og når du ikke får ut det du er god for da kommer det litt følelser, sa en gråtkvalt Bardal.

(Les videre under bildet!)

Anders Bardal

FORTVILER: Her ser Anders Bardal på lystavlen at drømmen om VM-medalje brast. - Først var jeg oppgitt, men nå er jeg bare skuffa, sa Bardal da han møtte pressen etter hoppet.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

– Det største du kan oppleve

Han var frykelig skuffet og slet med å forklare hvorfor han sviktet.

– Selvtilliten har aldri vært min store fordel, svarte 28-åringen ærlig på spørsmål om hvordan han taklet presset.

– Jeg hadde mye spenning i kroppen før det siste hoppet. Mer enn vanlig. Det er jo det største du kan oppleve det å sitte igjen på toppen å ha mulighet til å kjempe om VM-medalje på hjemmebane.

I motsetning til verdenscupvinner Thomas Morgenstern, som ledet etter førsteomgang, er ikke Bardal vant til å være blant topp tre etter første omgang. Han innrømmer at det var tøft.

– Jeg må vel gjennom det en del ganger for å få den nødvendige selvtiliten til å takle og sitte igjen på toppen som en av de siste. Jeg vet jeg kan takle presset, det har jeg bevist i litt mindre renn, men jeg er en type som trenger en del bekreftelser på at jeg er god nok, men den dagen selvtilliten er der - da smeller det forhåpentligvis, sier han.

  • Hva synes du om VM-hopprennet? Si din mening nederst i saken!
  • NRKs VM-quiz

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sliter med ti meter

NRK.no har tidligere skrevet at det i gjennomsnitt er ti meter mellom Bardals to hopp i en konkurranse . Like før hoppuka denne sesongen sa han følgende om den dystre statistikken:

– Jeg må ha litt tid på å hoppe på meg ordentlig selvtillitt i konkurransene, men jeg tror det kommer til å komme etter hvert. Enten i VM eller før.

Dessverre så viser VM-rennet torsdag at han ikke er blitt bedre på dette: 133,5 meter i første omgang, men bare 125 meter i andre omgang er fasiten.

Han er så smerterlig klar over det selv, noe han ikke la skjul på etter rennet.

– Jeg skulle så gjerna ha klart å gjøre noe med det i dag, sa han.

Hva synes du om VM-hopprennet? Si din mening her!

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal