Hopp til innhold

Avaldsnes åpner for Marta-samtaler til uka

Etter påske starter muligens Toppserielaget Avaldsnes samtalene som kan sikre dem brasilianske Marta (28) - fem ganger kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller.

Marta

Marta da Silva er en av spillerne som er aktuelle å hente for Avaldsnes.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi tar antakeligvis kontakt med Martas agent til uka, sier sponsor- og sportsjef i Avaldsnes, Arne Utvik.

Han bekrefter at klubben har pengene som skal til for å sikre den ferske Toppserieklubben kvinnen som har blitt kåret til verdens beste spiller fem år. Han er imidlertid ikke er sikker på hvor mye de er villige til å gi for signaturen hennes.

– Vi har pengene som skal til, men jeg er usikker på hvor mye vi vil bruke, sier han og legger til at det vil bety mye for norsk kvinnefotball hvis Marta kommer.

– Det vil gi mer oppmerksomhet fra media.

Marta er i dag i den svenske klubben Tyresö, som sliter tungt økonomisk. Tidligere denne måneden kunngjorde brasilianeren at hun ønsker seg vekk derfra.

– Trenger spillere i alle ledd

Mandag slo Avaldsnes – som endte på fjerdeplass i Toppserien i fjor – fjorårsvinner Stabæk 3-1 i generalprøven før seriestart. Nå ønsker klubben forsterkninger for å kunne blande seg inn i toppen i årets sesong.

– Vi trenger en bredere stall for å prestere jevnt og for å prestere på et høyt nivå. I tillegg må de spillerne vi har holde seg skadefrie, sier trenere Arne Møller.

Per nå har klubben nemlig bare 15 spillere i stallen, noe som gjør dem sårbare, skulle noen bli skadet.

– Vi er noe få spillere, og laget er godt, og gode spillere kan spille hvor som helst på banen. Men vi trenger nye spillere i alle ledd, sier Møller.

Sportssjef Utvik sier til NRK at de har fem utenlandske spillere som de vurderer å hente for å styrke laget som de håper kan være med i medaljekampen i år. Han understreker at de ikke kommer til å hente alle fem.

– Norske ikke sultne nok

Da Avaldsnes møtte Stabæk mandag var åtte av elleve spillere i startoppstillingen utenlandske. Klubben har blitt omtalt som et kjøpelag, men det vil ikke trener Møller ha på seg.

– Det er viktig for oss å påpeke at vi ikke har kjøpt én eneste spiller. Vi tilbyr dem å spille profesjonelt og å være med å drive med fotball på heltid, sier han.

Utvik mener det er lettere å få utenlandske spillere enn norske spillere til klubben.

– Norske spillere er ikke sultne nok til å komme til oss.

Han får støtte av treneren.

– Vi har tilbudt norske spillere å komme til oss, men de har takket nei. Og etter at Marta ble nevnt som et alternativ, har vi fått en del henvendelser fra agenter til gode utenlandske spillere som vil til Avaldsnes, forteller han.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal