Hopp til innhold

Amerikansk fotball

  • Superbowl-vinner skal ha stukket av fra bilulykke: – Tar fullt ansvar

    NFL-stjernen Rashee Rice (23) beklager for sin rolle i en bilulykke der han og en annen bilfører angivelig stakk av etter å ha forårsaket en kjedekollisjon.

    – Jeg har i dag møtt etterforskere fra Dallas politidistrikt angående lørdagens ulykke. Jeg tar fullt ansvar for min rolle i denne saken, og vil fortsette å samarbeide med de nødvendige myndigheter, skriver Rice i en Instagram-story onsdag kveld.

    Rice er såkalt wide receiver i Kansas City Chiefs, og han spilte da laget vant Superbowl i februar.

    Sist helg var han involvert i en ulykke på motorveien i Dallas som førte til mindre skader for fire personer. Nyhetsbyrået AP og en rekke andre internasjonale medier skriver at Rice stakk av etter ulykken.

    Hendelsen oppsto da to sportsbiler, en Lamborghini og en Chevrolet Corvette, kjørte for fort og skapte en kjedekollisjon der fire andre biler ble truffet.

    – Jeg beklager så mye til alle som ble rammet av lørdagens ulykke, skriver Rice.

    Flere medier kobler Rice til Corvetten, og skriver at myndighetene mener at han satt bak rattet på den bilen.

    Personene i de to sportsbilene dro fra stedet uten å oppgi informasjon eller kartlagge om andre hadde behov for legehjelp etter ulykken.

    En advokat som jobber for Rice, sa tidligere i uken at NFL-stjernen samarbeider med politiet, men uten å utdype. Kansas City Chiefs opplyser at klubben er klar over ulykken, men ønsker heller ikke å kommentere ytterligere. (NTB/NRK)

    Rashee Rice
    Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
  • Kansas City Chiefs vant Superbowl

    Kansas City Chiefs vant finalen i amerikansk fotball 25-22 over San Francisco 49ers. Kampen ble avgjort på overtid.

    Superbowl regnes som en av verdens største årlige idrettsbegivenheter, og avslutter sesongen i fotballigaen NFL.

  • Mahomes og Kelce satte rekord da Chiefs vant NFL-drama

    Patrick Mahomes kastet to touchdownpasninger til Travis Kelce da tittelforsvarer Kansas City Chiefs slo Buffalo Bills 27-24 i en thriller av en NFL-kvartfinale.

    Det var 15. og 16. touchdownpasning mellom de to i sluttspillkamper, og dermed slo de rekorden til legendene Tom Brady og Rob Gronkowski (New England Patriots og Tampa Bay Buccaneers). I VIP-rommet feiret Kelces kjæreste Taylor Swift, selv om Kelces bror Jason, som også er NFL-stjerne, stjal rampelyset jublende i bar overkropp klemt opp mot vinduet.

    Chiefs møter toppseedede Baltimore Ravens i semifinalen om en uke. (NTB)

    Patrick Mahomes
    Foto: AP
  • San Francisco 49ers vant

    Christian McCaffrey scoret to touchdown, mens Dre Greenlaw hadde to ballerobringer da San Francisco 49ers slo Green Bay Packers 24-21 i NFL-kvartfinalen.

    Packers ledet mye av kampen og truet med å stå for en historisk bedrift. Laget kunne blitt det første som har tatt seg til semifinale i sluttspillet etter å ha tapt seks av sine ni første kamper i grunnserien.

    7.-seedede Packers knuste Dallas Cowboys på bortebane i første runde og gjorde livet surt også for toppseedede Niners i øsregnet i California. Hjemmelagets quarterback Brock Purdy var langt fra sitt beste, men han regisserte angrepet som endte med at McCaffrey løp inn vinnerpoengene fra 6 yards med 1.07 minutt igjen.

    Packers hadde alle sine timeouts og tid til å slå tilbake, men avgjørelsen falt da en pasning fra quarterback Jordan Love havnet i hendene på Niners-forsvarer Greenlaw 34 sekunder før slutt.

    zRNxm7u6Xl0
    Foto: AP
  • Jackson avgjorde for Ravens

    Lamar Jackson kastet to touchdownpasninger og løp inn ytterligere to sekspoengere da Baltimore Ravens slo Houston Texans 34-10 i NFL-kvartfinalen.

    Jackson har i en ellers strålende karriere slitt i sluttspillet. Ravens-quarterbacken gikk av banen som taper i tre av sine fire tidligere sluttspillkamper, men lørdag førte han det toppseedede hjemmelaget trygt til semifinale.

    Ravens har hjemmefordel også i semifinalen neste søndag. Motstander blir Buffalo Bills eller tittelforsvarer Kansas City Chiefs, som møtes søndag. Vinnerne av semifinalene går til det som kalles Super Bowl.

    aVlmXEIlUkc
    Foto: AP

Siste nytt

  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • 4.-divisjonslag sjokkerte Viking – reddet av Salvesen

    – Me e for go for Viking. Me ska ta dette, det er eg sikker på!

    Meldingen satt løst da Torvastad-forsanger Håvard Førre ble intervjuet rundt timen ut i kampen, like etter at Roy Miljeteig snudde kampen for vertene.

    Stillingen viste 3–2 til den vesle klubben fra Karmøy.

    For selv om Viking tok komfortabelt ledelsen 2–0 mot 4.divisjonslaget som sendte Haugesund ut av cupens første runde, var det ikke over:

    * 45+1 minutter: Georg Grønningen reduserer til 1–2

    * 48 minutter: Fredrik Lippestad utligner til 2–2

    * 53 minutter: Miljeteig snur kampen til 3–2

    – Hva er det Viking driver med?

    NRK-ekspert Carl-Erik Torp satt rystet i studio.

    – Det er veldig vanskelig å forstå. De hadde full kontroll. Jeg klarte ikke å se at de var over midten de første 40 minuttene, sa Torp på direkten.

    Viking forsøkte å påvirke stillingen med et firerbytte etter drøyt timen spilt. Kort tid etter kunne de puste ut.

    Utligningen til 3–3 kom fra Simen Kvia-Egeskog.

    På tampen satte Lars-Jørgen Salvesen 4–3 på straffespark.

    Målet berget han Stavanger-klubben fra en real flause.

    Fotballekspert Jonas Grønner må tatovere seg etter han tapte et veddemål på direkten.
  • Johannessen ødela akillesen – mister OL

    Gøran Johannessen røk akillessenen på mandagens trening, opplyser Kolstad. Han går glipp av håndballturneringen i OL.

    Ifølge trønderklubben er Johannessen ventet å være ute i seks til åtte måneder.

    29-åringen har kjempet seg tilbake på banen etter å ha trøblet med akillesen siden november. Han deltok for Norge i EM i januar.

    Johannessen skal gjennom en operasjon torsdag. Deretter skal han restituere kroppen og hodet før opptreningen tar til.

    – Jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme tilbake i godt gammelt Gøran-slag. Samtidig er det et slag i trynet, og mentalt har jeg også en krevende jobb foran meg. Det er aldri lett å være utenfor en gruppe, men laget er min sterkeste støttespiller, sammen med venner og familie, sier Johannessen.

    Stavanger-karen mistet også OL i 2021, da med lyskeproblemer.

    For landslaget står Johannessen med 260 mål på 109 kamper. Han debuterte for Norge i 2015. (NTB)

    Gøran Johannessen
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal