Hopp til innhold

Bjørgen nær en avgjørelse: – Du skal ikke se bort ifra at kanskje ...

HARSTAD/OSLO (NRK): Marit Bjørgen (35) går lenger enn noen gang i å antyde at hun satser videre som langrennsløper.

5-kilometeren i Kilbotn. Sist ut blant de 149 damene som skal knive om NM-gull er Marit Bjørgen og Therese Johaug. Også Astrid Uhrenholdt Jakobsen, Heidi Weng og Martine Ek Hagen, som vant gull i går, Marthe Kristoffersen og Ragnhild Haga går.

VIDEO: Marit Bjørgen er motivert til å fortsette skikarrieren.

Bjørgen gikk inn til bronse på fredagens 5 km klassisk under NM i Harstad.

Det var hun fornøyd med, etter en periode med influensa.

Etterpå avslører hun at en avgjørelse om framtida er rett rundt hjørnet. Og stadig mer tyder på at tidenes langrennsløper gyver løs på en ny sesong.

– Jeg er veldig motivert og synes det er en fantastisk jobb jeg har, så du skal ikke se bort ifra at kanskje man … , sier Bjørgen, før hun avbryter seg selv.

– Vi får se. Vi er akkurat ferdig med NM nå, så får jeg bruke påska, og så blir det nok snart bestemt.

– Veldig nært

– Du kan ikke si her og nå at du går på en ny sesong?

– Nei, jeg vil ikke det.

– Men det er nært?

– Det er veldig nært, det kan jeg si, gliser Bjørgen.

Landslagssjef Vidar Løfshus tror også det blir til at Bjørgen fortsetter.

Landslagssjefen har trua

– For å si det rett ut, hadde jeg en magefølelse tidligere i vinter på at hun kom til å legge opp, men den har endret seg litt. Jeg ser hun har veldig lyst, og jeg har trua på at hun blir med videre, sier Løfshus, som understreker at det likevel kan bli et farvel.

Allerede etter tremilsseieren i Holmenkollen for snart to uker siden, snakket Marit Bjørgen om mulige endringer hun må gjøre før et VM i Lahti i 2017.

Da avslørte hun at hun trolig dropper Tour de Ski foran neste VM.

Bjørgen skal også være godt i gang med testing av utstyr inn mot neste vinter.

5-kilometeren i Kilbotn. Sist ut blant de 149 damene som skal knive om NM-gull er Marit Bjørgen og Therese Johaug. Også Astrid Uhrenholdt Jakobsen, Heidi Weng og Martine Ek Hagen, som vant gull i går, Marthe Kristoffersen og Ragnhild Haga går.

VIDEO: Vidar Løfshus tror Marit Bjørgen fortsetter.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal