Ryggplaget Jansrud inn til topp ti

Kjetil Jansrud trosset ryggsmertene og fullførte storslalåmrennet i Sölden. 26-åringen slet seg inn til en tiendeplass, mens Aksel Lund Svindal ble nummer 12.

Video Jansrud med ryggplager

Kjetil Jansrud var tydelig preget av ryggsmertene også etter den andre omgangen i storslalåmkonkurransen, men han kjempet seg inn til en hederlig tiendeplass.

Ted Ligety

Amerikanske Ted Ligety tok sin niende seier i verdenscupen noensinne.

– Jeg måtte bare bite tenna sammen for å klare å fullføre andre omgang. Jeg er fornøyd med at jeg klarte det. Det går på viljen, jeg ville svinge av flere ganger, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Av de norske på startstreken var det kun Jansrud og Aksel Lund Svindal som kom seg til finaleomgangen. Jansrud fikk imidlertid en smertefylt dag i Sölden.

Tidlig i den første omgangen slo 26-åringen opp ryggskaden han har slitt med i flere år, som også ga ham bekymringer for halvannen måned siden.

Jansrud fullførte den første omgang på en brukbar tid, men holdt seg til ryggen og hadde tydelige smerter da han kom over mållinja.

– Det er ikke første gang ryggen sklir ut. Det er smerter som sitter midt i ryggsøyla, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Video Jansrud slo opp ryggskade

Jansrud hadde tydelig vondt da han passerte mållinja etter den første omgangen, og ga bare en kort kommentar før han forlot målområdet for behandling.

Tung andre omgang

26-åringen klarte likevel å stille til start også i den andre omgangen.

Etter finaleomgangen var det ikke vanskelig å tyde Jansruds kroppsspråk. Med sammenbitte tenner ble han liggende halvbøyd i målområdet.

Det er ekstremt tungt å kjøre i andre omgang. De prøvde å sette ryggen på plass igjen mellom omgangene, men normalt trenger jeg to dager med ro i senga før det kan skje, sier Jansrud.

Jansrud lå på åttendeplass etter den første omgangen, men tapte tid til teten hele veien og endte til slutt på en 10. plass.

– Resultater ikke noe å skryte av, men i Beaver Creek skal jeg vise at jeg i god form, sier 26-åringen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Video Jansruds 2.omgang fra Sölden

Se Kjetil Jansruds 2.omgang fra Sölden.

Overrasket Svindal

Lund Svindal klarte ikke å forsvare sin sjetteplass fra den første omgangen, og endte til slutt på 12. plass.

– Jeg var klar for å ta igjen det tapte i den andre omgangen, men det gikk ikke helt etter planen. Jeg er litt overrasket, sier Svindal til NRK.

– Jeg følte jeg hadde bra kontroll i første omgang, men i andre omgang ble det mye feil og dårlig balanse. Det er overrasker meg litt, men sånn er det noen ganger, sier alpinisten.

Ingen kunne gjøre noe med amerikanske Ted Ligety i storslalåmrennet i Sölden. Amerikaneren klarte å forsvare ledelsen fra første omgang og tok seieren i sesongens første verdenscuprenn for herrene.

Video Svindals 2.omgang fra Sölden

Se Aksel Lund Svindals 2.omgang fra Sölden.