Hopp til innhold

Har aldri tapt mot Godset på Aspmyra

Fredag fylte fotballklubben Bodø/Glimt 98 år. Lørdag spiller de nok en viktig kamp for å overleve i eliteserien.

Bodø/Glimt - Strømsgodset på Aspmyra stadion

På totalt ti forsøk har aldri Strømsgodset slått Bodø/Glimt på Aspmyra stadion i en eliteseriekamp. Nordlendingene har riktig nok tapt for drammenserne i Bodø ved én anledning, det skjedde i 2006 i Nordlandshallen.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Med sju kamper igjen å spille har Bodø/Glimt en luke på like mange poeng ned til de tre usikre plassene i bunnen av tabellen. Men nordlendingene kan ikke føle seg trygge med «bare» 28 poeng.

I fjor rykket Tromsø ned med 29 poeng, og året før måtte Fredrikstad ta den tunge turen ned i 1. divisjon med hele 30 poeng. Glimt-trener, Jan Halvor Halvorsen, føler seg ikke trygg riktig ennå.

– Sesongen er et maratonløp, det har jeg sagt hele tiden. Vi er i mål når vi er i mål, og det er ikke før i november, sier Halvorsen.

Men det er god grunn til å trekke på smilebåndet i Bodø likevel.

– Nå har vi ti poeng på de siste fem kampene, og det er veldig bra. Selv om vi var uheldige med resultatet mot Rosenborg forrige uke gjorde vi en veldig god kamp. For oss gjelder det bare å gi alt i hver kamp, alle kampene er jevne og tette, sier telemarkingen.

Aldri vunnet på Aspmyra

På totalt ti forsøk har aldri Strømsgodset slått Bodø/Glimt på Aspmyra stadion i en eliteseriekamp. Nordlendingene har riktig nok tapt for drammenserne i Bodø ved én anledning, det skjedde i 2006 i Nordlandshallen.

Den gang vant de blå 3–0 og rykket opp til Eliteserien. Bodø/Glimts toppscorer, Abdurahim «Ibba» Laajab har ingen grunn til å tro at den statistikken skal ryke på lørdag.

– Nei, det håper jeg virkelig ikke at den gjør. Vi skal ut å spille fotball og prøve å gjøre publikum fornøyd, det skal vi gjøre ved å være oss selv og spille vårt spill. Vi har vært gode de siste kampene. Om vi bare fortsetter vår måte å spille på så tror jeg vi kan vinne, sier den tekniske Glimt-spissen.

Hovedtreneren holder heller ikke fokus på statistikk i forkant av lagets fotballkamper.

– Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Statistikker er sånn at noen lag alltid vinner og andre lag aldri vinner. Vi ønsker bare å gå utpå å være offensive og positive, akkurat sånn som vi har vært den siste måneden, sier den tidligere landslagsspilleren.

I dårlig form

Fjorårets seriemester fra Drammen har skuffet mange denne sesongen og etter tre tap på rad ligger drammenserne foreløpig på en femteplass, ni poeng foran de helgule fra Bodø.

Et revansjesugent Godset-lag kommer fra et surt 1-4-tap for nedrykkstruede Brann. At Strømsgodset er full av revansjelyst skremmer ikke Halvorsen og hans mannskap.

– Strømsgodset er som en skada tiger og det kan slå begge veier. Selv om de er revansjelystne er de sikkert ikke fulle av selvtillit. De er et godt lag som har tapt fem av de siste åtte kampene, men vi gleder oss bare til å møte seriemesterne fra i fjor, sier Halvorsen.

Også «Ibba» ser frem mot kampen mot fjorårets beste norske fotballag.

– Det kommer til å bli masse sjanser, til begge lag. Jeg tror det blir en artig fotballkamp å se på, sier toppscoreren.

(artikkelen fortsetter under)

Abdurahim «Ibba» Lajaab

–Det er utrolig gøy at han har blitt så god. sier «Ibba» om Strømsgodsets stjerneskudd Martin Ødegaard.

Foto: NRK

– Utrolig kult at han har blitt en knallspiller

En ung mann, 15 år gamle Martin Ødegaard, er spilleren hele Fotball-Norge har latt seg fascinere av. Ødegaard har nylig blitt friskmeldt etter et skadeopphold, og er etter alt å dømme klar til kamp i Bodø.

Den unge Godset-spilleren har tatt eliteserien med storm med sine frekke finter og gode teknikk, likevel bruker ikke Glimt tid på å fokusere på motstandernes enkeltspillere.

Selv om noen av spillerne holder et lite ekstra øye til Godsets unge midtbanejuvel.

– Vi har ikke hatt fokus på han i det hele tatt. Det er utrolig gøy at han har blitt så god, jeg spilte mye fotball med han da han var yngre. Da jeg var i Mjøndalen var han på hver eneste trening, og ropte «Ibba, Ibba. La oss spille fotball». Så det er utrolig kult at han har vokst opp og blitt en knallspiller, avslutter «Ibba».

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal