Hopp til innhold

Northugs manager: – Petter var ikke til å kjenne igjen

TRONDHEIM (NRK) Petter Northug og hans nærmeste snakker ut om fyllekjøringen i ny bok. Da Northug slapp ut av glattcella var han ifølge manager Are Langås langt nede.

Are Langås

Manager og en av Petter Northugs nærmeste støttespillere Are Langås letter på sløret i den nye boka om Northug-familien.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

I tillegg til Petter Northug selv, gir også foreldrene og manager Are Sørum Langås sine versjoner av saken i den nye boken. Langås forteller blant annet hvordan Northug hadde det rett etter politiavhøret.

– Han følte det som en håpløs situasjon. Alt handlet om Petter og å legge ting til rette for at han skulle få trent best mulig og hjelpe han på best mulig måte. Det er klart at det gjør noe med oss også. Skiløperen blir litt sekundær og personen Petter Northug jr blir viktigst, sier Are Langås til NRK.

– Uvant syn

Deretter skulle han få Northug usett ut av politihuset i Trondheim. I boken fortelles det også i detalj hvordan skiløperens foreldre opplevde den tøffe dagen.

Til NRK utdyper Langås.

– Jeg møtte Petter i Stjørdal, etter at alle avhørene var gjort. Det var et uvant syn. Han var ikke til å kjenne igjen, sier Are Sørum Langås.

LES: Northug må punge ut for ulykkesbilen
LES: Slik var Northugs flukt til Åre

Advokaten var kjent med boka

Northug-bok

Den nye boka om Petter Northug.

Jeg var kjent med at boken skulle komme i løpet av september, men ikke eksakt dato, sier Northugs advokat Rasmus Brodtkorp.

– Saken vil bli avgjort på bakgrunn av de opplysningene politiet sitter på og ikke på bakgrunn av det som står i boken, sier Rasmus Brodtkorp.

– Når det gjelder bokens innhold henviser jeg til forfatteren. Han får uttale seg om innholdet, sier Brodtkorp.

LES: Et gunstig tidspunkt

Påtalebeslutning snart klar

bilde

Ulykken skjedde ved denne rundkjøringen, som bilen har kjørt rett over før den krasjet inn i autovernet som man ser skrått til høyre på bildet.

Foto: Henrik Sundgård

Mandag ble det klart at straffesaken som omhandler Petter Northug er oversendt Trøndelag Statsadvokatembeter. Det er ventet at en påtalebeslutning vil være klar i løpet av kort tid.

Det er Sverre M. Nyrønning som har skrevet boken «Northug. En familiehistorie». Han har tidligere skrevet blant annet «Godfoten» i samarbeid med Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen.

I Northug-boken skriver forfatteren blant annet følgende om ulykken:

«To personer som kom raskt til ulykkesstedet, har bevitnet at passasjeren i bilen ba Petter Northug stikke av, etter at begge overfor hverandre hadde bekreftet at ingen av dem var blitt skadd, og dermed unngår han et mer skjerpende tiltalepunkt for å ha forlatt en skadd passasjer».

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal