Hopp til innhold

«Moa»: – Vi er underdoger

ZAGREB/OSLO (NRK): Kroatia er storfavoritter foran lørdagens EM-kvalifiseringskamp, men Norge og Mohammed Abdellaoue håper å kunne overraske kroatene.

Moa

LAVE SKULDRE: Mohammed «Moa» Abdellaoue sier de ikke kan ha for mye respekt for Kroatia. – Vi skal gå ut på banen med lave skuldre og bare kose oss, sier han.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er greit å ha respekt for dem, men jeg tror ikke vi skal være redde eller ha angst før kampen, sier Mohammed «Moa» Abdellaoue til NRK.

Lørdag står profiler som Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Inter) og Mario Mandžukić (Atlético Madrid) på motsatt banehalvdel når Norge møter Kroatia. «Moa» mener at underdog-stempelet kler Norge.

– Det er de kampene som er kulest å spille og vinne om vi skulle klare det. Så vi har ikke noe å tape. Vi må bare gå ut på matta, ha lave skuldre og kose oss. Da tror jeg vi kan få det resultatet vi vil ha, sier 29-åringen som til daglig spiller i Bundesliga-klubben VfB Stuttgart.

Saken fortsetter under videobildet:

Norge skal overraske Kroatia under morgendagens EM-kvalifiseringkamp. Kroatisk presse mener hjemmelaget kan finne på å ta lett på kampen, mens de norske spillerne lover stjernegalleriet at dem er alt annet enn redde. Repoerter: Mads Håby, foto/redigering: Håvard G. Hagen

SE VIDEO: Norge frykter ikke Kroatias stjernegalleri.

Vil styre kampen

En av duellene i lørdagens kamp kan bli mellom Real Madrids Martin Ødegaard og Barcelonas talent Alen Halilovic. Selv om Ødegaard ser opp til den to år eldre kroaten frykter han ikke lørdagens motstander.

– Det hjelper ikke å tenke at de er mye bedre enn oss. Vi må gjøre det vi kan og ha fokus på oss selv, sier Ødegaard til NRK.

Per-Mathias Høgmo håper at Norge kan styre kampen.

– Lagånden er virkelig høy. Vi har også mange ferdigheter i laget, og mye fart. i ønsker å diktere kampen så langt det er mulig, både med måten vi forsvarer oss og angriper på, sa den norske landslagssjefen under fredagens pressekonferanse.

Saken fortsetter under bildet:

Per-Mathias Høgmo

VIL STYRE: Per-Mathias Høgmo ønsker at Norge skal diktere kampen, også når Kroatia har ballen. Her er han sammen med Stefan Johansen på fredagens pressekonferanse på Maksimir stadion.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Frykter Kroatia kan få problemer

Selv om Høgmo ønsker at laget hans skal ha ballen mye, innser han at det kan bli vanskelig mot et av Europas mest ballsikre lag.

– Det er et lag som har spilt sammen i mange år og der spillerne kjenner hverandre godt. Det er spillere med masse ferdigheter. Vi ser Kroatias fotballtradisjoner i dette laget, svarte han.

Pressen i Kroatia er redd hjemmelaget kommer til å ta lett på kampen.

– Dette er ofte kamper hvor vi sliter. Mot lag som har gode kvaliteter men som ikke er på samme nivå som Kroatia, sier Milan Stjelja til NRK.

Han er sportsjournalist i den kroatiske tv-kanalen Nova TV og følger landslaget tett.

– Jeg tror ikke det blir en enkel kamp for Kroatia. Det kan godt hende de får problemer mot Norge, sier han.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal