Hopp til innhold

Tyskland vil ta fra Russland fotball-VM

Angela Merkels parti mener at en av de beste måtene å presse Vladimir Putin på er å frata Russland fotball-VM i 2018.

Blatter og Putin

Her overrekker Sepp Blatter en fotball til Vladimir Putin som symbol på at neste VM i fotball er i Russland. Nå ønsker Tyskland å ta ballen videre og frata Russland arrangementet.

Foto: ALEKSEY NIKOLSKYI / Afp

Angela Merkel ler

Representanter fra Angela Merkels parti mener nå at Russland må fratas VM i fotball 2018. Og at Tyskland er den naturlige arrangøren på så kort tid.

Foto: CLEMENS BILAN / Afp

– Så lenge luftrommet over Russland er utrygt, må vi revurdere VM i Russland. Og Tyskland vet hvordan man arrangerer store arrangementer.

Det sier vise-gruppeleder i partiet CDU og en av Angela Merkels nære medarbeidere, ifølge Bild.

På grunn av utviklingen i Russland og de nære områder siden tildelingen i 2010 ønsker flere fremtredende politikere å frata Russland VM.

– Kan ikke ha fotball-VM i krigførende land

Også partikollega Karl-Georg Wellmann i CDU er kritisk til Russland som arrangør.

– Vi kan ikke ha fotball-VM i land som er i krig med et annet. Tyskland vil, som regjerende mester, selvfølgelig være egnet som arrangør. Helst sammen med Polen eller Ukraina so også har moderne stadioner, sier Wellmann.

De tyske politikere vil nå ta fra Russland fotball-VM som et tillegg til de sanksjonene G7-landene har mot Russland.

Totalt er det representanter for de tre regjeringspartiene og De Grønne som mener VM bør flyttes. Mens opposisjonspartiet SPD mener diskusjonen ikke kommer på riktig tidspunkt, ifølge Die Welt.

Nedskutt fly i Ukraina utløsende

Utenriksekspert Hans-Peter Uhl har også snakket med Bild og mener Russland og Vladimir Putin må finne de ansvarlige for det nedskutte flyet over Ukraina.

– Russland har det politiske ansvaret for nedskytingen av passasjerflyet. Hvis Putin ikke bidrar til at de ansvarlige stilles for retten, er VM i Russland utenkelig under et slikt regime, sier Uhl.

Han mener at Tyskland ikke burde nekte hvis man ble nødt til å steppe inn på kort varsel.

Det er innenrikstalsmann i partiet CSU, Stephan Mayer, enig i.

– Tyskland har gjentatte ganger vist at vi er i stand til å arrangere profesjonelle og gjestfrie sportsbegivenheter. Derfor er Tyskland et godt alternativ til å steppe inn på kort tid som VM-vert, sier Mayer til Bild.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal