Hopp til innhold

– Vi må passe på Kjartansson

Men Bodø/Glimt har ikke lagt noen plan for å stanse eliteseriens suverene toppscorer i kveld.

Glimt

Borteseiren mot Haugesund forrige serierunde ga Glimt et lite pusterom i bunnstriden. I dag kommer Vålerenga på besøk til Aspmyra.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vidar Ørn Kjartansson står med 21 mål på 20 kamper for Vålerenga denne sesongen. I forrige serierunde mot Brann var islendingen frempå igjen med to nye scoringer.

Ruben Imingen

Glimt-kaptein Ruben Imingen tror på et målrikt oppgjør på Aspmyra.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Kjartansson

Vidar Ørn Kjartansson har tatt eliteserien med storm og står med 21 scoringer på 20 kamper.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix

Glimt-kaptein Ruben Imingen venter en fartsfylt kamp på Aspmyra i kveld, men lar seg ikke skremme nevneverdig av målsnittet til Kjartansson.

– Vi har ingen spesiell plan for han, men vi vet selvsagt at han er en person som lukter mål. Vi må passe på han, men vi har ikke hatt noe ekstra fokus på han inn mot kampen.

Målrikt

Men det er ikke bare Vidar Ørn Kjartansson som har funnet scoringsformen i Vålerenga-trøya. Oslo-laget står med 14 mål på de siste fem kampene, og Imingen tror det kan bli underholdende for de som tar turen til Aspmyra i kveld.

– Jeg tror det blir en morsom kamp. Vålerenga har vært sterke, men slitt i det siste. Samtidig ender kampene deres med mye mål. Vi håper på det i dag også, men at vi får flest.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har planen klar for hvordan de skal reise sørover med tre poeng i bagasjen.

– Vi vet hva vi møter. Et kontringssterkt Bodø/Glimt-lag som har det som sin forse. Jeg tror de legger seg lavt, det er det de har gjort i hele år, og prøver å få overganger på motstanderen. Det er det spillet deres baserer seg på. Vi må være tålmodige å sørge for at vi har lite balltap og angriper dem med balanse, sier Rekdal til klubbens hjemmesider.

(artikkelen fortsetter under)

Rekdal

Kjetil Rekdal intervjues sammen med toppscorer Vidar Örn Kjartansson. Vålerenga-treneren har planen klar for tre poeng.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Føler seg ikke trygge

Etter en tung periode ser ting lysere ut for Bodø/Glimt. Etter forrige helgs borteseier mot Haugesund har Jan Halvor Halvorsen mannskap klatret opp til niende plass i eliteserien.

Til tross for at luken ned til kvalifiseringsplass nå er på fem poeng er ikke gultrøyene trygge på at de beholder plassen i den øverste divisjonen.

– Vi er nyopprykket og visste det kom til å bli knalltøft å overleve. Det er små marginer, men de har heldigvis tippet vår i de tre siste kampene. Det er absolutt ikke tid til noen hvileskjær. Plutselig taper vi og de under oss vinner. Da er alt snudd på hodet, sier Imingen.

Kampstart på Aspmyra er klokken 20 i kveld.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

    Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

    Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal