Hopp til innhold

Det haster for van Gaal: – Vi har ikke nok tid

Manchester Uniteds nye manager, Louis van Gaal, kjemper mot klokka for å få laget til å spille som han ønsker. Tre uker gjenstår før Premier League sparkes i gang.

VAN GAAL

Louis van Gaal jobber med å innføre en ny formasjon i Manchester United.

Foto: FREDERIC J. BROWN / Afp

Jonny Evans

Jonny Evans er imponert over sin nye manager, Louis van Gaal.

Foto: JON SUPER / Ap

– Det er vanskelig å forandre et system og det er noe jeg måtte starte med umiddelbart, sier Manchester United-manager, Louis van Gaal. Han er i gang med å sette sitt personlige preg på laget som i fjor kom på sjuedeplass i Premier League.

Som NRKs fotballskribent Thore Haugstad påpekte i sin kommentar på NRK.no har van Gaal introdusert en 5-3-2 formasjon for den 20 ganger engelske mesteren.

«Dette er en utradisjonell variant for engelske lag. Trekket er like fascinerende som det er modig.», skriver Haugstad.

Bruker all tid på formasjonstrening

I kvalifiseringen til VM brukte van Gaal en 4-3-3 formasjon med det nederlandske landslaget, men ble tvunget til å omstrukturere til 5-3-2 på grunn av en endring i det tilgjengelige spillermaterialet.

Også i Manchester United har van Gaal funnet ut at denne formasjonen passer best til spillermaterialet og nå haster det for nederlenderen med å lære spillerne systemet.

– Vi har egentlig ikke nok tid til det. Nå er det tre uker til Premier League starter og jeg må bruke alle treningsøktene til å implementere systemet, sier 62-åringen.

– En haltende spillerstall

van Gaal mener det ville vært lettere å ta over etter Sir Alex Ferguson enn David Moyes. Overfor The Telegraph påpeker han at da han tok over Barcelona etter Bobby Robson hadde de vunnet ligaen de siste tre årene.

– Når man har suksess, har man en god spillerstall. Nå har jeg overtatt det jeg mener er en haltende spillerstall, sier van Gaal som mener at ferdighetene i laget ikke er godt nok balansert.

Midtstopper Jonny Evans vil etter alt å dømme spille med to andre midtstoppere i van Gaals nye formasjon og er imponert over jobben manageren har gjort så langt.

– Han er åpenbart en veldig imponerende manager. Han stiller krav og holder alle på tå hev. Han er krevende på en god måte og forventer at alle jobber mot det samme målet. Han har fått oss til å passe sammen som et lag og jeg synes det ser bra ut for fremtiden, mener Evans.

Natt til onsdag spiller Manchester United treningskamp mot Inter i USA.

Siste nytt

  • Leeds kastet bort muligheten

    Etter at Leicester tapte borte mot Bristol City fredag ettermiddag kunne Leeds ta over ledelsen i mesterskapsserien noen timer senere. Men i stedet ble de liggende under borte mot Watford to ganger, og berget til slutt 2-2. Dermed er det i stedet Ipswich som leder serien og snuser på direkte opprykk til Premier League, etter sin 1-0-seier mot Blackburn.

    Med sju kamper igjen å spille har Ipswich 84 poeng, Leeds 82 poeng og det samme har Leicester, som har én kamp mindre spilt.

    Leeds
    Foto: AP
  • Ujevn runde for Borge i Arizona – klarer trolig ikke cuten

    Golfspiller Celine Borge gikk fredagens runde under par, men klarer mest sannsynlig ikke å komme seg videre til de to siste dagene i LPGA-turneringen i Arizona.

    Med fire birdier og tre bogeyer endte Borge ett slag under par på runden og på par totalt.

    Det er langt bak den forventede cutgrensen på fire slag under par. Borge lå ett slag over par etter torsdagens runde, og fikk ingen drømmestart fredag med bogey på sitt første hull (banens tiende).

    Deretter fulgte en birdie på hull tre, men hun ble umiddelbart satt tilbake med bogey på hull fire og seks. På nummer sju kunne hun igjen notere en birdie, før hun fikk to strake på hull 13 og 14.

    Denne sesongen er 48.-plass Borges beste resultat på seks turneringer. (NTB)

    Celine Borge
    Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AFP
  • Ventura langt bak i PGA-comebacket

    Kristoffer Ventura slet mye i sin første PGA-turnering siden 2021, og var langt fra å klare cuten i Houston.

    29-åringen lå tre slag over par etter den første runden og var avhengig av en god runde fredag om han skulle komme videre til de to avsluttende dagene.

    Der fikk han en god start med birdie på sitt første hull, men så snudde det og han endte runden fire slag over par.

    Dermed er han syv slag over par etter to runder, mens cuten per nå ligger på par. Ventura ligger på en delt 133.-plass av 143 spillere.

    Ventura spiller til vanlig på Korn Ferry-touren, som er nivået under PGA. Han fikk spesialinvitasjon til helgens turnering i Texas.

    Venturas landsmann Viktor Hovland stiller ikke i Texas. Han har slitt i sesongstarten og har tatt turneringspause frem til majorturneringen The Masters 11. april. (NTB)

    Kristoffer Ventura under 2. runde av PGA-turneringen i Houston i mars 2024
    Foto: RAJ MEHTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal