Hopp til innhold

– Tutta kommer til å bli buet og pepet på

ST. LEON ROT (NRK): Det amerikanske golfpublikummet er så rasende på Suzann Pettersen at ekspertene tror det må settes inn ekstra vakter under neste turnering.

Germany Golf Solheim Cup

I HARDT VÆR: Suzann Pettersen, her under runden hvor den kontroversielle situasjonen skjedde.

Foto: Jens Meyer / Ap

– Jeg tror hun må regne med at det blir buet og pepet på henne. Det er en naturlig konsekvens av det hun har gjort, sier golfkommentator og TV-profil Hallvar Flatland til NRK.

Suzann Pettersen opprørte golfverdenen da hun fikk sin 20 år gamle motstander til å gråte under Solheim Cup på søndag.

Pettersen hadde muligheten til å la ferskingen Alison Lee slippe unna med et lite regelbrudd, men valgte i stedet å tviholde på regelverket. En skammelig avgjørelse, mente flere golfprofiler.

USA taper etter at Tutta varsler dommeren

Lurer du på hva som skjedde? Se videoen som forklarer situasjonen.

Nå frykter norske eksperter at Pettersen kommer til å få nådeløs behandling av publikum framover.

– Tutta har sin hovedbase i USA, og spiller sine fleste turneringer der. Hun kommer til å bli ekstremt upopulær blant publikum der. Dette tror jeg faktisk vil henge ved henne i mange år, sier Flatland.

Tror arrangøren setter inn ekstra vakter

Viasat-kommentator Per Hagusrud frykter at gjentatt buing og piping kan bli et sportslig problem for Pettersen.

– I for eksempel fotball kan det være morsomt å erte på seg publikum, men i en konsentrasjonssport som golf vil man ha det stille. Nå kan det komme lyder når hun tar tilbake kølla for å slå, og det er forstyrrende. Jeg håper ikke det skjer, sier Haugsrud.

– Det kommer helt sikkert til å være ekstra vakter, og kanskje andre tiltak, neste gang hun spiller, sier han til NRK.

«Gentlemans sport»

Haugsrud har vært golfspiller og -kommentator i flere tiår, men kan ikke huske å ha opplevd så sterke reaksjoner ved et brudd på en uskreven regel.

– Det å være gentleman henger veldig høyt i sporten vår, og det hun gjorde er på grensen til uhørt. Hun er en bauta i det europeiske laget, og det gjør det ekstra ille. På noen få sekunder river hun ned det rennoméet hun har bygget opp i så mange år, sier Haugsrud.

Pettersen møtte kraftige reaksjoner allerede på søndag, da hun fullførte konkurransen.

– Vi møtte en isfront da vi kom ut på banen. Det var vi fullt forberedt på. De hatet oss. Jeg vet ikke hvorfor, det var de som gjorde feil, ikke oss, sa Pettersen til Eurosport.

Tutta: – Kunne ikke gjort noe

Hun mener fortsatt at hun ikke gjorde noe galt.

– Det var de som overreagerte. Vi spiller etter boka, dessverre gjorde amerikaneren en feil. Det kan ikke vi gjøre noe med. Det ble litt dårlig stemning, uten at vi var skyld i det, sier Pettersen til NRK.

Jon Karlsen i Norges golfforbund tror Tutta slipper de verste reaksjonene.

– Det blir sikkert litt bråk nå i starten, og så går det nok over. Tutta er veldig mentalt sterk, så jeg tror hun takler dette fint, sier han til NRK.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal