Hopp til innhold

Landslagssjefen: – Det blir det tøffeste VM på ni år

Landslagssjef Roy Johansen er redd Norge havner nærmere nedrykk enn kvartfinale.

Roy Johansen

Tror på harde kamper i VM: – Dette blir det tøffeste mesterskapet på de ni årene Norge har spilt på øverste nivå, mener landslagssjef Roy Johansen

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Den pulja vi er i, er nok den tøffeste på de siste ni årene, sier Johansen til NRK. Det er de ni årene som har gått siden Norge sist rykket opp til øverste nivå.

Han og laget er klare for kveldens VM-åpning mot Russland i tsjekkiske Ostrava – en kamp der russerne blir tunge favoritter. Men lett blir det ikke seinere i mesterskapet heller.

– Ingen lette lag

– Det finnes ingen planker, ingen lag som vi «skal» slå. Men vi har tre-fire topplag og tre-fire jevne motstandere. Det blir nok en kamp for å overleve utover i turneringen, sier Johansen.

– Frykter du nedrykk mer enn du tror på kvartfinale?

– Ja, vi er nærmere nedrykk enn kvartfinale, tror jeg, sier landslagssjefen.

Det er åtte lag i gruppa. Fire av dem går til kvartfinale. Sisteplass i gruppa gir nedrykk.

– Men lykkes vi med det meste, som for eksempel med målvaktspillet, kan vi gå til kvartfinale. Det er motstandere vi har slått tidligere, men samtidig er det heller ingen dårlige motstandere. Det er vi klar over, og vi har begge beine godt plantet på jorda, og vi vet hva vi må være gode på for å lykkes, sier Johansen.

Rutinert tropp

– Hva er det?

– Vi er gode på å jobbe hardt og gjøre hverandre gode – å blø for drakta. Det har vi vært gode på, og det skal vi være gode på i år også, så håper vi at det holder, sier Roy Johansen.

Norge har et rutinert mannskap. Bare to spillere er VM-debutanter i år.

– Ja, spillerne vet hva de går til. Men utviklingen i ishockey er at de nest beste nasjonene satser enormt og blir bedre og bedre, sier landslagssjefen.

– Håper på «slow starters»

Ole Kristian Tollefsen er blant veteranene på laget. Han er enig med sjefen i at Norge går mot det tøffeste mesterskapet på mange år.

– De lagene som var dårlige før, er ikke dårlige lenger. Alle har spiller på høyt nivå, så vi møter sju veldig bra lag, sier han.

– Vi er et samspilt lag, det er ikke de beste helt i starten av turneringen. Jeg håper de er «slow starters», sier Tollefsen. Norge åpner mot Russland i kveld, deretter følger USA lørdag og Finland mandag.

Han tror kvartfinalen henger høyt.

– Hvis vi taper de tre første kampene, må vi nok vinne de fire siste. Går det virkelig ille, kan vi gå til den siste matchen og spille om nedrykk, sier Tollefsen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal