Hopp til innhold

Direktøren: – Tåka er min største bekymring

Bare timer før Arctic Race of Norway starter, er direktøren opptatt med å speide ut mot havet.

Knut-Eirik Dybdal

Direktør for Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, håper tåka vil gli litt lenger ut i havet, og dermed sørge for at ingen ting er til hinder for at TV-bildene fra Hammerfest og Nordkapp skal bli spektakulære.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Her i Hammerfest kan det se ut som om det letter litt nå. Gjennom de som kjører TV-produksjonen har vi også hørt at det skal lette på Nordkapp. Så langt ser det veldig bra ut, sier Knut-Eirik Dybdal.

Arctic Race of Norway

I fjor gikk Arctic Race blant annet gjennom Lofoten. Et kinesisk TV-team ble så overveldet at de umiddelbart planla returen.

Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN

Det meste er på plass få timer før syklistene ruller ut fra sentrum av Hammerfest. Deretter setter de kursen mot Nordkappplatået, med sin vakre utsikt fra havet. Men været lar seg, dessverre for direktøren, heller ikke denne gangen styre.

– Jeg tok en prat med Alexander Kristoff etter at de tirsdag kom til Hammerfest i 25 varmegrader, for så å opplevde bare 11 varmegrader og regn dagen etter. Han konkluderte med at de har mye klær med seg, forteller Dybdal.

Har B-planen på harddisk

Og det kan se ut som om de må kle noe mer på seg enn de er vant til, syklistene. Når rittet for første gang ruller gjennom Finnmark og Troms er det med et værvarsel som forteller om liten kuling, regn og kjølig vær.

Som trøst har meteorologene sendt med et ønske om god tur.

Laster Twitter-innhold

– For oss som ønsker å vise frem den fantastiske regionen og det symbolet Nordkapp er for Finnmark, Nord-Norge og resten av landet, så er det tåka som er det store spenningsmomentet når det gjelder TV-bildene, sier Dybdal.

Han håper at tåka vil gli litt lenger ut i havet, og dermed sørge for at ingenting er til hinder for at TV-bildene fra området skal bli spektakulære.

– Så det er tåka som er min største bekymring akkurat nå, sier Dybdal.

Arctic Race på Nordkapp

I fjor ble rittet blant annet vist til 11,5 millioner seere på Eurosport og TV2 hadde daglige direktesendinger. – Målgangen på Nordkapp blir historisk fordi man krysser mållinja på Europas Nordligste fastlandspunkt.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Likevel, blir det tåke har arrangørene planen klar.

– Den kan jo også være med på å skaffe spektakulære bilder. Vi vil ikke få vist frem Nordkapp-platået, men vi skal jo inn i nye, flotte områder i morgen. Det beste er om tåka ikke ligger her, men om den gjør det får vi vise lagrede bilder til resten av verden. De vil uansett forstå at de må komme hit, sier Dybdal.

– Er en del av sjarmen

Markedsføringseksperter har tidligere sagt at sykkelrittet er en gavepakke til Nord-Norge, i form av reklame for regionen verdt millioner av kroner. Det tror ikke Dybdal tåke, regn og 12-13 grader kan sette stopper for.

– Det er sånn at vi har et ritt som heter Arctic Race of Norway, på grunn av at vi er i den arktiske sonen. Vi selger en arktisk og annerledes opplevelse, og et sykkelritt som faktisk byr på de utfordringene som naturen her gir oss.

Han tror derimot at det dårlige været kan gi TV-seere verden over en ny og spennende opplevelse.

– I Nord-Norge kan man i det ene minuttet ha fantastisk vær, for at det i det neste minuttet er snudd på hodet. Det er en del av sjarmen og sånn er det å bo i nord. Det ønsker vi å formidle gjennom bildene i år, sier Knut-Eirik Dybdal.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

    Tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden Marcel Hirscher.

    Onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med Hirscher og at Hirscher der har bedt om å få kjøre for Nederland. Det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent.

    Det sier generalsekretær Christian Scherer.

    Scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for Østerrike, men nå blir det altså trolig Nederland.

    Hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løseth.

    Tidligere i vår ble det kjent at Lucas Braathen gjør et lignende comeback for Brasil, hvor Braathens mor er fra.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP
  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal