Hopp til innhold

Sven Fischer: – Emil kan slå rekorden til Bjørndalen

RUHPOLDING (NRK.no): Her gratulerer tyske Sven Fischer Emil Hegle Svendsen etter lørdagens triumf i Ruhpolding. Seieren brakte nordmannen forbi den tyske skiskytterlegenden på adelskalanderen. Nå tar Svendsen opp jakten på Poiree og Bjørndalen.

Emil og Sven Fischer

Mange husker tyske Sven Fischer fra tiden han herjet i skiskytingen. Nå er han ekspert på tysk TV. Her gratulerer han Emil Hegle Svendsen med seieren på lørdagens 20-kilometer. Svendsen har nå 34 verdenscupseire, Fischer har 33.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Neste mål er Raphael (Poiree), det bør gå i løpet av karrieren, gliser Hegle Svendsen etter lørdagens seier på 20-kilometeren i Ruhpolding.

Emil Hegle Svendsen

Slik feiret Emil Hegle Svendsen sin 34 verdenscupseier. Den kom på 20-kilometeren i Ruhrpolding lørdag. Nordmannen skjøt 19 av 20. treff.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Seieren var hans 34. og brakte han opp på tredjeplass på statistikken over mestvinnende skiskyttere gjennom tidene. Bare Ole Einar Bjørndalen (93 seire) og franske Raphael Poiree (44) er foran ham.

  • Tror du Hegle Svendsen tar flere seire enn Bjørndalen? Si din mening nederst i saken!

Med lørdagens seier passerte Svendsen tyske Sven Fischer (33 seire) som herjet i løypene da Svendsen vokste opp.

– Det føles selvfølgelig veldig bra å passere Fischer. Han er en legende jeg har sett opp til i mange år. Han er stor i skiskytterhistorien, sier Svendsen til NRK.no.

– Emil er klok

Fischer var selv tilstede på stadion i Ruhpolding, som ekspert for tysk TV, og så løpet til nordmannen. Etter blomsterseremonien gikk tyskeren bort og gratulerte den norske 28-åringen.

– Bra Emil, var den korte gratulasjonen han rakk å gi før nordmannen måtte haste videre til pressekonferanse med internasjonale medier på slep.

– Det har aldri vært et spørsmål om han skulle passere meg, men når det kom til å skje, sier Sven Fischer til NRK.no.

– Jeg er på ingen måte lei meg for at han slår meg. Når du konkurrerer og er god så vinner du konkurranser. Emil er klok og sterk i kroppen, en atlet. Han kommer til å vinne mye mer i fremtiden.

– Hvor mange verdenscupseire tror du han kan klare i løpet av karrieren?

– Han kommer i hvert fall til å passere Raphael, og det er ikke umulig at han også slår Ole. Selv om det er kjempestort det Ole gjør skal du aldri si aldri. Ole har jo vist at det er mulig å være i form til du er 40 år, sier Fischer.

Se video: Hegle Svendsens siste skyting

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Han var helt utslitt og tapte mange sekunder fra siste skyting og inn, men Emil Hegle Svendsen holdt unna og sikret en ny v-cup seier.

SE VIDEO: Her avgjør Emil Hegle Svendsen 20-kilometeren i Ruhpolding med fullt hus på siste skyting.

Orker ikke Bjørndalen-rekord

Etter lørdagens seier var Hegle Svendsen så sliten at han ikke orket å tenke på å fortsette til han er 40.

– Nei, så vondt vil jeg meg selv ikke. Når du spør meg nå like etter den sisterunden i dag blir det et kontant nei, sier Svendsen og ler.

Søndag er det jaktstart i Ruhpolding med Svendsen som favoritt. Etter det skal det norske gullhåpet hvile og ikke gå flere konkurranser før OL starter 8. februar.

Se video: Avslutningen til Emill Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen avsluttet med strålende skyting og avgjorde 20 km til sin fordel.

SE VIDEO: Etter målpassering ble Emil Hegle Svendsen liggende i over ett minutt på magen i målområdet. Han var helt utslitt.

Siste nytt

  • Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

    Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

    Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

    Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

    Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

    Rittet avsluttes fredag.

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X
  • Norge medarrangør av VM 2031 for menn

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har tildelt håndball-VM for menn til Norge, Danmark og Island. Vertskapsbyer er ikke klart.

    – Det blir et mesterskap hvor vi viser fram bredden i nordisk håndball, kultur og folkeliv. Danmark har vi samarbeidet med flere ganger allerede, mens det blir spennende å utvikle vennskapet med Island på nye måter. Vi gleder oss, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

    Norge er også medarrangør av VM i 2025 for menn. Mesterskapet da skal da arrangeres sammen med Danmark og Kroatia, med finale i Telenor Arena.

    EM i 2026 for menn skal også spilles i Norge, da med Danmark og Sverige som medarrangør.

    I tillegg skal EM i 2028 for kvinner spilles i Norge, Danmark og Sverige.

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal