Hopp til innhold

Lions-ekspert om Rugland: – Han vil få flere sjanser

Håvard Ruglands (28) NFL-drøm er over for denne gang, men NFL-ekspert og Lions-journalist David Burkett (37) tror nordmannen vil få flere sjanser til å sparke seg inn i et amerikansk fotballag.

Håvard Rugland

Håvard Rugland ble droppet av Detroit Lions, men nordmannen er ventet å fortsette å jage drømmen om å bli NFL-kicker.

Foto: Leon Halip / Afp

– Forhåpentligvis får han sjansen til å prøve seg for andre lag. Hver tirsdag har NFL-lagene såkalte «tryouts», der hvem som helst kan prøve seg. Det er 32 kickerplasser i NFL, så det er flere muligheter, sier David Burkett til NRK.no på telefon fra Detroit.

Havard Rugland

Håvard Rugland har scoret på alle tre «field goal»-mulighetene han har fått i sesongoppkjøringen.

Foto: Duane Burleson / Ap

Burkett følger Detroit Lions på heltid for avisen Detroit Free Press, og har fulgt Håvard Ruglands NFL-eventyr siden starten.

Ble vraket

Rugland har nærmest blitt en kulthelt blant NFL-fans etter den famøse youTube-videoen som ga ham sjansen i Detroit Lions.

Nordmannen har imponert på prøvespill, men tirsdag fikk han den tunge beskjeden om at klubben heller ønsket å satse på veteranen David Akers.

Det til tross for at Rugland har vært feilfri på alle sparkene han har gjort i sesongoppkjøringen.

VIDEO: Se Rugland sette sitt første field goal (ekstern lenke)

– Ikke overrasket

Lions-journalist Burkett ble likevel ikke overrasket over at Lions valgte å vrake Rugland.

– Nei, det var ikke veldig overraskende. Det har egentlig ligget i kortene en stund. Han har hatt mange fans og fått en god del følgere her borte, men at han skulle danke ut David Akers, som har vært på All Star-laget i NFL seks ganger, var aldri veldig sannsynlig, sier Burkett.

– Var Rugland bare et PR-show for Detroit Lions?

– Nei, på ingen måte. Han fikk en reell sjanse til å spille seg inn på laget. Og personlig synes jeg han gjorde det veldig bra da han fikk sjansen. Men det er vanskelig. Det er tross alt 90 spillere som kjemper om 53 plasser, sier Burkett.

Hylles på sosiale medier

Mange fotballglade amerikanere ytret sin støtte til den norske sensasjonsmannen etter at vrakingen ble kjent. Rugland har åpenbart imponert mange NFL-fans.

«Detroit Lions har gjort en kjempetabbe. Rugland kommer til å «kicke» i Super Bowl en dag», heter det i en Twitter-melding.

«Rugland er ledig på markedet. Hello Green Bay Packers», skriver en annen.

David Burkett

David Burkett er fast Detroit Lions-journalist. Han tror nordmannen er god nok til å kunne spille seg inn på et NFL-lag.

Foto: Detroit Free Press/faksimile

Ruglands NFL-drøm trenger nemlig ikke å være over helt ennå.

Kan spille i Canada

Nordmannen kan fortsatt bli plukket opp av andre NFL-lag. Også Burkett tror Rugland vil få muligheten hos andre lag.

– Han vil få sjansen, men ting blir mye vanskeligere nå. Nå har han ingen til å betale regningene sine lenger. Han er absolutt NFL-kaliber, men man kan ikke legge skjul på at han er en ordentlig fersking, sier Burkett, og legger til:

– Han kan også prøve seg i den canadiske ligaen.

Rugland var altså blant de første som ble droppet da Lions måtte slanke troppen tirsdag.

90 spillere ble til 75. Lørdag gjøres den siste slankeoperasjonen - da skal Lions stå igjen med 53 spillere som kan brukes når NFL-sesongen starter 5. september.

Ruglands NFL-eventyr startet i november 2012, da en agent fra New York Jets hentet ham over til USA på prøvespill etter å ha sett triksevideoen hans på youTube. 28-åringen prøvde seg for to andre klubber, og til slutt fikk han kontrakt med NFL-klubben Detroit Lions i april i år.

YouTube-videoen «Kickalicious» har i skrivende stund mer enn 4,875,000 visninger.

VIDEO: Rugland ble en medieyndling i Detroit

Håvard Rugland er blitt svært populær i Detroit, hvor han kjemper om fast plass på NFL-laget.

Håvard Rugland om medietrykket

VIDEO: Rugland forteller om sin aller første NFL-kamp

I sin andre treningskamp for Detroit Lions leverte Håvard Rugland et field goal fra 33 yards, men det endte likevel med tap mot Cleveland. Reporter: Hans Henrik Løken

Håvard Rugland om NFL kampen

VIDEO: Her er «kickalicious»-videoen NFL-verden snakker om

Håvard Ruglands skrytevideo på YouTube har fått mye oppmerksomhet. 27-åringens fantastiske tilslag og triksskudd har resultert i invitasjon til USA og amerikansk fotball.

Youtube-video kan bane vei for nordmann i NFL

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal