Hopp til innhold

– De som påstår at Kristoff har vært i for tidlig form, kan ikke så mye om sykkel

CHAMPS-ÉLYSÉES (NRK): Før Tour de France hadde Alexander Kristoff 18 seire, men i touren ble det bråstopp.

Alexander Kristoff

NESTEN: Det har vært stang ut for Alexander Kristoff i Tour de France.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Dermed er hans største prestasjon så langt denne sesongen seieren i Flandern rundt 1. april.

– Den er jeg sikker på at han aldri ville byttet bort, ikke en gang mot tre etappeseire i Tour de France, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Dag Erik Pedersen

EKSPERT: NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Pedersen mener det blir helt feil å snakke om at Kristoff har vært for tidlig i form denne sesongen.

– De som påstår at Alexander Kristoff har vært i for tidlig form kan ikke så mye om sykkel, sier han.

Sykkel handler nemlig om å vinne mer enn Tour de France, og vårklassikerne som Kristoff lyktes med i år, er også veldig gjeve.

Uhell

Likevel skulle Kristoff naturligvis gjerne reist hjem til Stavanger med en eller flere etappeseire - akkurat som i fjor.

Han var tross alt en av de største favorittene til å vinne både de flate etappene og den grønne poengtrøyen, men fikk mange av sjansene ødelagt av uhell, men også fartsproblemer da for eksempel André Greipel skrudde opp tempoet et siste, lite hakk.

– Jeg er ikke fornøyd med hvordan det har gått, sa Kristoff til NRK etter den skuffende 3. plass på sisteetappen opp Champs-Élysées søndag.

Da ledet han lenge, men fikk spurten ødelagt da hjelperytteren hans mistet kjedet

– Trist

Formen har heller ikke vært bra de siste dagene. Han har slitt med sykdom og innrømmer at han ikke var i slaget søndag.

Når heller ikke Edvald Boasson Hagen klarte å vinne i Frankrike, står Norge igjen uten etappeseire.

– Det er selvfølgelig trist, sier Pedersen, men legger til:

– Etappeseire blir ikke akkurat kastet etter deg i Tour de France.

VM

– Selv om det har blitt en del topp ti-plasseringer, har jeg ikke hatt helt klaff, sier Boasson Hagen til NRK.

Nå venter noen etterlengtede hviledager for de to norske syklistene før oppkjøringen til VM i USA i september starter.

Med et norsk VM-gull vil Tour de France-skuffelsen trolig være glemt.

Guarnieri mister kjedet

SISTE ETAPPE: Her drar italienske Jakopo Guarnieri Alexander Kristoff i gang på oppløpet, men så mister han plutselig kjedet og Kristoff må starte sin egen spurt tidligere enn han hadde planlagt. Konsekvensne ble at tyske André Greipel tok ham igjen på de siste meterne og vant. (Bilder fra TV 2.)

Siste nytt

  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal