Hopp til innhold

– Kan ryke ut av Tour de France

STAVANGER (NRK): Alexander Kristoff frykter at han må bryte Tour de France når de kommer til fjellene.

Kristoff

FÅR DET TØFT: Alexander Kristoff gruer seg til de siste etappene av Tour de France.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

– Både nest siste og tredje siste etappe er kort, med harde stigninger. Med liten tidslimit er det et problem for oss spurterne. Vi får lite tid å tape, forteller Alexander Kristoff ærlig overfor NRK.

I år, som hver år, har løypene i Tour de France blitt noe endret. For sprinternes del er det to etapper som er ekstra skumle. Og spesielt vil den siste etappen før Champs-Élysées bli kritisk for Kristoff.

– Den blir tøff. Etappen er kort og inneholder en vanvittig mengde bakker. Utøverne skal blant annet opp til 2.600 høydemeter, forklarer Kristoffs stefar og trener Stein Ørn til NRK.

– Cavendish vil slite i fjellene

Sammen med Kristoff mener Ørn at spesielt Marcel Kittel og Mark Cavendish vil måtte slite for å fullføre sykkelrittet. Han tror John Degenkolb og storfavoritt Peter Sagan tar utfordringen lettere.

– Dette er noen av de verste bakkene i Tour de France på lang tid. Det blir tøft for Kittel som har vært borte lenge og som er usedvanlig lite forberedt. Samtidig sliter Cavendish tradisjonelt i bakkene, forklarer Ørn.

– Og om Alexander faller fra blir den grønne trøya enten Degenkolb eller Sagans, spår treneren.

– Kan øke tidsfristen

Kristoff er klar på at å vinne etappeseiere er det primære målet med sykkeltouren, men verken han eller Ørn utelukker at det kan bli aktuelt å kjøre for den grønne spurttrøya. Men da må han komme seg over fjellet innenfor tidsfristen.

– Da må han komme i mål 10-15 prosent bak førstemann i mål, ut ifra hvilken etappe det er. Men det kan være arrangøren øker tidslimiten for at utøverne skal komme seg gjennom, forklarer Ørn.

– Faller jeg av tidlig kan jeg ryke ut. Det er dumt å ryke ut bare én eller to dager før det hele er ferdig, sier Kristiff med et lite smil.

Men han lover å være godt forberedt til fjellpartiet starter.

– Touren starter flatt, så jeg har god tid til å komme i form og til å miste noen kilo til de harde etappene starter. Jeg håper bakkene skal gå litt bedre da.

Siste nytt

  • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

    23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

    Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

    De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

    Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

    Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

    De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

    Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

    (NTB)

    Winter Olympics Salt Lake City
    Foto: Rick Bowmer / AP
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

  • Opprykk til A-VM for paralandslaget

    Fredag kveld sikret Norges paralandslag i hockey opprykk til A-VM etter å ha knust Sverige 3-0.

    Lørdag har Norge mulighet til å sikre gull i B-VM når de møter Tyskland til finale. Kampen spilles i Skien Fritidspark.

Sendeplan

Kl. Program Kanal