Hopp til innhold

– Jeg skal nyte øyeblikket

Stefan Kraft vant sin første verdenscupseier på en dag da Østerrike nok en gang dominerte i hoppbakken.

SKIJUMPING/4HILLS Kraft from Austria reacts after after winning the first jumping of the 63rd four-hills ski jumping tournament in Oberstdorf

JUBEL PÅ SLETTA: Stefan Kraft var tydelig fornøyd etter seieren i det første rennet i hoppuka 2014/2015.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

SKIJUMPING/4HILLS Kraft from Austria reacts after after winning the first jumping of the 63rd four-hills ski jumping tournament in Oberstdorf

Stefan Kraft vant sin første verdenscupseier.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

21-åringen fra Østerrike ledet etter førsteomgangen i åpningsrennet i hoppuka, som egentlig skulle ha blitt gjennomført i går.

– Det var en vanskelig konkurranse med tanke på snøforholdene, men det er helt fantastisk å vinne. Jeg skal nyte øyeblikket nå, og det som skjer videre blir bare en bonus.

Kraft vant første rennet i hoppuka

SE VIDEO: Stefan Kraft vinner det første rennet i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka-

– Jeg er i veldig god form og gleder meg til fortsettelsen, sa Stefan Kraft til NRK etter det var klart at han hadde tatt sin første verdenscupseier.

​Skuffende norsk dag

Seks nordmenn hoppet i Oberstdorf, og samtlige klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. Men det ble likevel ingen stor norsk dag. Anders Fannemel ble best av de norske på en sjetteplass. Han havnet 21,2 poeng bak Kraft, og mistet ledelsen i verdenscupen. Michael Hay sørget for Østerriksk dobbeltseier, og leder nå verdenscupen med ett poeng på Fannemel.

Fannemel inn på en foreløpig 6.plass

SE VIDEO: Anders Fannemel beste norske i Oberstdorf.

Bardal hoppet 122 meter i førsteomgangen, og ikke særlig mye lenger i finaleomgangen da han landet på 124 meter. Trønderen var meget skuffet etter hopprennet.

– Selvtilliten er ikke helt der. Det handler om at jeg ikke tør å slippe meg helt løs, sa Bardal til NRK etter at han hadde hoppet finaleomgangen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er optimistisk etter det første rennet i hoppuka,

– Bardal er litt lengre bak enn jeg trodde han ville være. Det er godkjente prestasjoner av Fannemel, Sjøen og Jacobsen. Jeg synes Johann Forfang gjør en grei hoppukedebut. Og så var det kanskje litt under pari av Velta, oppsummerer Bråthen.

– Men med seks mann i finalen ser det lyst ut for fortsettelsen, legger hoppsjefen til.

Se hele resultatlisten her.

Ammann falt

Simon Ammann var en av forhåndsfavorittene til å vinne hoppuka sammenlagt. Men sveitseren falt i førsteomgangen, og har mest sannsynlig ødelagt sjansene til sammenlagtseieren. Han hoppet 133 meter, men klarte ikke å holde seg på beina.

– Ammann er tøff og satser, men det blir vanskelig under disse forholdene. Han kommer litt for langt frem, sa NRKs hoppekspert Johann Remen Evensen etter at Ammann hadde falt.

Sveitseren har vunnet det som er å vinne i hoppsporten, med unntak av hoppuka sammenlagt. Han er den eneste som har vunnet fire individuelle OL-gull i skihopping.

Se video av fallet her:

Amman faller

SE VIDEO: Simon Ammann fra Sveits har mest sannsynlig fått hoppuka ødelagt allerede etter det første rennet.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal