Hopp til innhold

Idrettpresidenten: – IOC ville ha Norge

IOC ga klare signaler om at de ønsket at Norge burde søke OL i 2022, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Idrettspresident Børre Rognlien

Idrettspresident Børre Rognlien må innse at tapet om OL 2022 er tapt.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Gerhard Heiberg

Heiberg: - Sa at Oslo hadde en kjempesjanse.

Foto: Alastair Grant / Ap

Idrettspresidenten måtte innse at OL-søknaden til 2022 ble skrinlagt onsdag.

Skuffelsen er stor for Rognlien, som hevder at han har fått klare signaler på at IOC-ledelsen har ønsket seg Norge som søkerby. Motkandidater ville vært Almaty i Kasakhstan og Beijing i Kina.

– Det er det vel ikke særlig tvil om når Thomas Bach (IOC-president) og Christophe Dubi (IOC-direktør) kommer til Norge flere ganger. Når han sier det han sier til vårt ledermøte i Bergen, er det jo ganske tydelig at de har ønsket Norge som søker.

Bach har blant annet uttalt:

– Norges kandidatur tar oss tilbake til røttene, med entusiasmen og kjærligheten dere har for sport, samt den gode organiseringen.

– Var veldig ivrige

Styremedlem i IOC, Gerhard Heiberg, ga også klar beskjed til idrettspresidenten om at Norge burde søke.

– Det begynte vel med min telefon til Børre Rognlien hvor jeg sa at jeg ser et vindu og at Oslo har en kjempesjanse, sier Heiberg til NRK.

Selv om Heiberg hevder det var som privatperson og ikke som IOC-medlem han anmodet om søknad, har idretten opplevd den internasjonale olympiske komite som veldig ivrige på en norsk søknad.

– Hadde gjennomslag

Rognlien mener Norge har hatt stor påvirkning på IOC i søkerprosessen.

– En mann som Thomas Bach er jo nødt å opptre nøytralt i forhold til søkerland, men alt som er skjedd i forbindelse med åpning av manualer etter norsk anmodning tyder på vi har gjennomslag. Det har vi ikke i samme grad lenger når

Christophe Dubi

IOC-direktør Christophe Dubi er misfornøyd med avgjørelsen.

Foto: PILAR OLIVARES / Reuters

vi ikke er søkerby, sier han.

Onsdag bestemte imidlertid Oslo kommune å trekke søknaden om statsgaranti og statstilskudd etter at Høyres stortingsgruppe anbefalte å ikke gå videre med OL-søknaden.

– Halvsannheter

Avgjørelsen ble ikke godt tatt imot av IOC-direktør Christophe Dubi onsdag kveld.

– Politikernes avgjørelse ble tatt på bakgrunn av halvsannheter, skriver IOC-direktør Christophe Dubi i en uttalelse.

Deretter tar han for seg de økonomiske aspektene han mener er misforstått av Norges politikere. Blant annet hevder IOC-direktøren at de nasjonale sponsorrettighetene ville gitt langt mer enn de 1,1 milliardene som Oslo budsjetterte med i søknaden.

– Det er synd for et land som Norge, med så mange flotte utøvere, å gå glipp av denne muligheten til å investere i fremtiden og vise verden hva de er gode for, skriver han videre.

Nå regner idrettspresident Rognlien med at Norge tidligst vil søke om et vinter-OL i 2030.

– Og det blir i hvert fall ikke under min ledelse, kommenterer han.


Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal