– Ingen hade trott på det här

Keeperen ble den store helten da Sverige ble U21-europamestere etter en dramatisk straffekonkurranse mot Portugal.

SOC/ Portugal v Sweden - UEFA European Under 21 Championship - Czech Republic 2015 - Final

EUROPAMESTERE: Sverige slo Portugal 4-3 på straffer i kveldens U21-finale.

MATCHVINNER: Keeper Patrik Carlgren ble Sveriges store helt da han reddet to straffespark mot Portugal.

Aldri har Sverige før vunnet et ungdomsmesterskap i fotball. Ikke før i kveld. Og det skulle ikke skje uten dramatikk.

For etter å ha eid kampen fra 70 minutter og ut greide ikke svenskene å score på sine store sjanser - noe portugiserne heller ikke hadde maktet før dem. Dermed gikk oppgjøret til både ekstraomganger og straffespark på 0-0.

Der ble til slutt keeper Patrik Carlgren den store helten da han reddet to av fem skudd, inkludert kampens siste spark fra William. Da ble kommentatorene på svensk Viasat 4 glade.

– Ingen hade trott på det här, utom dom själva, jublet de hemningsløst.

Sjansesløseri

Etter at Portugal hadde startet kampen best var det svenskene som styrte fra halvveis i andre omgang og ut. Anført av klubbløse John Guidetti og Tyrkia-proff Abdul Khalili fikk keeper José Sá og Portugal-forsvaret mer enn nok å stri med de siste 50 minuttene.

Det begynte med at Guidetti klinte en ball rett over krysset fra 14 meter. Rett før full tid fikk den tidligere Manchester City-spilleren og Celtic-leiesoldaten plutselig motta ballen alene inne i boksen, men Portugal-keeperen fikk så vidt avverget.

Minuttet etter nikket Guidetti en lang ball ned til Kiese Thelin, men nok en gang reddet Sá Portugal.

I ekstraomgangene var både Khalili (to ganger) og Guidetti nære frampå igjen, men det sto altså 0-0 etter 120 spilte minutter.

SLØSTE: John Guidetti hadde flere store muligheter til å sende Sverige i føringen.

Portugal best

Men det var altså Portugal som startet kampen best, og som kom til de største sjansene i første omgang. Allerede etter to minutter hadde Ricardo Pereira notert seg med portugisernes første sjanse.

Bare fem minutter senere traff Sérgio Oliveira tverrliggeren på et frispark fra 18 meter. Keeper Patrik Carlgren i Sverige-målet kunne bare se på da ballen traff metallet klokkereint. Heldigvis for nabofolket fikk de avverget.

Men Sverige stilte med Guidetti og Khalili. De to skapte både sjanser og vartet opp med lekre detaljer, men sjansene ble aldri like store som Portugals i den første omgangen.

Sverige strammet grepet

KLUBBLØS: Men John Guidetti kunne til slutt juble som europamester.

Det var først fem minutter ut i andre omgang at Guidetti fikk en kjempemulighet. Oscar Hiljemark lempet ballen inn i feltet, hvor Kiese Thelin headet tilbake til Guidetti som klinket ballen like over krysset fra 13 meter.

Nesten halvveis ut i omgangen kom Portugal tilbake med to kjappe målsjanser, men ingen av innbytterne Tozé eller Iuri Medeiros greide å overliste Carlgren.

Men derfra handlet nesten alt om Sverige. For da portugiserne virket slitne strammet de gule og blå grepet. Det endte med at Carlgren løp seiersrunden på Eden Arena.

Sverige ble U21-europamestere etter en dramatisk straffekonkurranse mot Portugal. Se pressekonferansen med John Guidetti etter seieren her.

• Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

Curling VM Norge
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

• Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

– Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

– Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)