Hopp til innhold

Tidligere landslagsløper hevder Vukicevic fortalte hvordan han kunne dope seg

Den tidligere landslagsløperen Einar Inge Aasen påstår overfor Dagbladet at trener Petar Vukicevic uoppfordret fortalte ham hvordan han kunne bruke doping.

Einar Inge Aasen

Einar Inge Aasen, har i aksjon under Bislett Games i 2005, hevder han i 2001 snakket med sin daværende trener Petar Vukicevic om bruk av doping.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Samtalen om doping skal ha funnet sted under en treningsleir i 2001, da Aasen var 19 år gammel.

– Mens han og jeg var alene på hotellrommet begynte plutselig Petar å snakke om doping. Han ba meg ikke direkte om å bruke doping. Men han fortalte hva vi måtte gjøre hvis jeg skulle dope meg, sier Aasen til avisen.

–Avviste tanken på doping

Aasen sier til avisen at han avviste tanken om å dope seg og at han aldri har brukt eller vurdert å bruke forbudte stoffer.

– Petar snakket om at vi burde være en lengre periode i for eksempel Kroatia eller et sted der de bare snakket serbisk, og der vi kjente de som var der, slik at vi kunne gjøre en avtale med en vaktmester eller andre slik at vi ble varslet hvis det var nordmenn der, eller hvis det kom noen fra Norge, sier Aasen ifølge Dagbladet.

– Han snakket også om tidsperioden vi måtte være der, hevder Aasen.

Petar Vukicevic

Petar Vukicevic sier via sin advokat at han stiller seg uforstående til de nye påstandene. Han er overrasket over det Aasen sier.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Aasen sier at han informerte sin far om samtalen fordi han reagerte sterkt på den. Faren, Inge Arthur Aasen, skal overfor Dagbladet ha bekreftet at dette er riktig.

Vukicevic stiller seg uforstående

Petar Vukicevics advokat, Vidar Strømme, sier til NRK at hans klient stiller seg uforstående til påstandene fra Aasen.

– Han sier dette er ukjent for ham, dette som skal ha vært sagt i en samtale for vel ti år siden. Han er overrasket over påstandene, sier Strømme til NRK.

– På den annen side er det mange samtaler som har funnet sted for ti år siden. At noen av dem kan være basert på misforståelser og så funnet av Dagbladet i dag er statistisk ingen usannsynlighet, sier advokaten til NRK.

Klager Dagbladet inn til PFU

Strømme mener innholdet i Dagbladets intervju med Aasen fremstår som «uklart».

– Han beskriver det han kaller «sin opplevelse». Hva som eksakt ble sagt den gangen vet vi ikke, dette er jo Aasens tolkning, sier han.

– Dette er en sak som har vært svært traumatisk de siste to ukene, og her har vi en samtale som er funnet frem av Dagbladet, som i mellomtiden er klaget inn til PFU for forhåndsdømming i saken, legger han til.

Aasen skal gi full forklaring

Antidoping Norge ble informert av Aasen onsdag, og han vil avgi en full forklaring senere.

Petar Vukicevic er under gransking av og har forklarte seg for Antidoping Norge etter de påståtte e-postene han skal ha sendt til trenerkollega og venn Srdjan Djordjevic i perioden 2001-2003. I e-postene stilles det detaljerte spørsmål om forbudte stoffer.

Friidrettstreneren har hele tiden hevdet at e-postene er forfalsket av hans ekskone. Dette har ekskona Turid Syftestad avvist.

Vukicevic er permittert fra jobben som friidrettstrener frem til Antidoping Norge har undersøkt saken ferdig.

Einar Inge Aasen brøt med Petar Vukicevic etter 2002-sesongen, og flyttet til Sverige.

Han tok NM-sølv på 400 meter innendørs i 2005, og bronse på samme distanse i 2006. Han ble også tatt ut til å representere Norge på 4 x 400 meter stafett under EM i Göteborg i 2006.

NRK har ikke lyktes å komme i kontakt med Einar Inge Aasen torsdag. Antidoping Norge opplyser til NRK at de ikke kan kommentere en pågående sak.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, skal være på vei bort fra Formel 1-laget etter trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal