Hopp til innhold

Skiskytterpresidenten: – Dette er rett og slett for jævlig

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Meldingen om at Evi Sachenbacher-Stehle har testet positivt for doping slo ned som lyn fra klar himmel i skiskyttermiljøet.

Evi Sachenbacher-Stehle

Skiskytterpresident Tore Bøygard er sjokkert over nyheten om at Evi Sachenbacher-Stehle har avlagt en positiv dopingprøve.

Foto: Timo Jaakonaho / NTB Scanpix

– Hvis både A- og B-prøven viser seg å være positiv, er jo dette rett og slett for jævlig, sier presidenten i Norges Skiskytterforbund Tore Bøygard til NRK.no.

Tore Bøygard

Tore Bøygard trodde knapt det han hørte da han ble informert om at det er Evi Sachenbacher-Stehle som har avlagt en positiv dopingprøve.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Tidligere fredag ble det kjent at en tysk utøver skulle være tatt for doping. Mistanken ble raskt rettet om den tyske skiskytteren Evi Sachenbacher-Stehle, som var vraket fra Tysklands stafettlag tross gode resultater i Sotsji.

Rundt klokken 12 fredag bekreftet det tyske nyhetsbyrået ADP at det var nettopp Sachenbacher-Stehle som hadde avgitt den positive dopingprøven.

– Du kødder?

Når NRKs reporter informerer Bøygard om bekreftelsen like etterpå, legger han ikke skjul på at han er sjokkert over nyheten.

– Du kødder? sier Bøygard til NRK.no.

– At det skulle være henne, det overrasker meg veldig. Veldig!, legger skiskytterpresidenten til.

– Hvorfor det?

– Hun har hatt en kjempekarriere som langrennsløper og begynte å få dreisen på skiskytinga. Det viser vel at det hvert fall ikke nytter med snarveier, svarer Bøygard.

– Trist og råttent hele greia

Han mener det er på sin plass at utøveren navngis for å forhindre mistanke mot hele den tyske OL-troppen.

– Det er bra at navnet har kommet ut. Vi skal ikke mistenke nasjonen. Det er hun selv som må stå til ansvar om også B-prøven er positiv, sier Bøygard.

Han er glad for at dette viser at antidopingarbeidet fungerer.

– Det er jævlig bra at jegerne tar sånne. Vi får bare håpe at dette ikke dømmer tysk idrett nord og ned, sier skiskytterpresidenten.

Sven Fischer

Sven Fischer, tidligere skiskytter og nå ekspertkommentator for den tyske TV-kanalen ZDF, er sjokkert over dopingavsløringen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

NRKs ekspertkommentator Ola Lunde omtaler dopingavsløringen som tragisk.

– Det er utrolig synd for tysk skiskyting, som jeg føler har jobbet for antidoping i lang tid. Det er svært tragisk, sier Lunde.

Tysk legende: – Jeg er sjokkert

Den tyske skiskytterlegenden Sven Fischer er i likhet med Lunde og Bøygard svært overrasket over den nedslående nyheten.

– Jeg er sjokkert. Jeg trodde ikke det var sant, sier Fischer til tysk presse.

– Jeg er sjokkert over at en tysker har testet positivt. Det gjelder uansett hvilken utøver og idrett det dreier seg om, sier 42-åringen videre.

Fischer, som er i Sotsji som ekspertkommentator for den tyske TV-kanalen ZDF, tror og håper at det er snakk om et enkelttilfelle.

– Jeg tror ikke på noen systematisk tysk doping. Jeg hørte aldri om tysk doping i mine 15 år som aktiv. Dette skulle aldri ha skjedd, og det er svært kjedelig for hele den tyske troppen, sier Fischer.

  • Saken oppdateres!

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal