Hopp til innhold

– Det er med en bitter tone at jeg sier opp jobben

Fritz Aanes sier opp jobben som landslagssjef i bryting på grunn av konflikt med forbundet. Det til tross for at landslaget har levert noen av sine beste resultater noensinne.

Aanes

Fritz Aanes har sagt opp jobben som landslagssjef for de norske bryterne.

Foto: Skjermdump / NRK

Fritz Aanes har sagt opp jobben som landslagssjef for brytelandslaget.

– Det er med en bitter tone at jeg sier opp jobben. Det er synd for guttene. Det føles som at bryteforbundet jobber mot oss trenerne, sier han til NRK.

– Jeg vil ikke gå inn i detaljer, men jeg er ikke enig hvordan bryteforbundet driver norsk bryting, sier Aanes til NRK.

OS 2012 WRESTLING WEB_SPORT

Stig Andre Berge håper forbundet og Aanes kan løse konflikten de står oppe i.

Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX / NTB scanpix

Som trener for bryterne har blant annet Fritz Aanes vært en sentral medhjelper for Stig Andre Berge som i høst tok Norges første VM-medalje i bryting siden 1991.

– Har ikke noe valg

Men gjennom lengre tid har Aanes følt seg motarbeidet.

– Konflikten har foregått i flere måneder, forteller Aanes, og sier at det dreier seg om flere ting rundt satsingen, men også ting som at forbundet ikke har ønsket å tilrettelegge slik at jobben skal gå opp med familielivet til Aanes.

– Jeg trives veldig godt i jobben. Men når de begynner å kødde det til, så har jeg ikke noe valg. Det er spesielt å si opp når jeg ikke har noe annen jobb, sier Aanes.

President Tom Holmen i Norges bryteforbund ønsker ikke å kommentere oppsigelsen overfor NRK i kveld.

– Jeg har ikke tenkt å gå ut med noen evaluering av Fritz, men det er ingen tvil om at vi har vært veldig godt fornøyd med den jobben han har gjort.

Har utøvernes støtte

Aanes sier han har utøvernes støtte, og det bekrefter Norges fremste bryteprofil Stig Andre Berge. Det ble enstemmig vedtatt på et møte mellom utøverne i dag at de ønsker at Aanes fortsetter.

– Det er en veldig kjedelig sak. Jeg vet det er en konflikt der mellom forbundet og Fritz, men vi ønsker at de rydder opp i det så vi kan fortsette på veien mot Rio, sier Berge til NRK.

Han har Aanes som en av sine to trenere, og Berge skryter av jobben Aanes har gjort, sammen med Jimmy Lidberg.

– At den ene av de to nå velger å slutte, det synes jeg er veldig trist for oss utøvere som virkelig har hatt troen på at de er de rette folka til å ta oss med til Rio i 2016.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal