Hopp til innhold

– Blir noen bom for mye

Tredjeplassen til Emil Hegle Svendsen kronet en god norsk laginnsats under fellesstarten i Ruhpolding søndag.

Henrik L'Abeé-Lund måtte gå slutten av rennet uten å vite om han hadde fått en feil markert bom eller ikke. Se den omdiskuterte skytingen her, samt målgangen til de beste, i tyske Ruhpolding.

Dramatisk på herrenes skiskyting i Ruhpolding. Martin Fourcade vant for tredje gang denne uken, mens Emil Hegle Svendsen til slutt ble nummer tre.

Hegle Svendsen var rå i sporet og kom tilbake etter bom på andre og tredje skyting.

– Viktig å skyte fullt på siste

– Jeg er fornøyd med det. Det blir noen bom for mye for å kjempe om seier. Jeg visste jeg kunne ta inn dem foran, og fikk gått fra dem på flaten her, sa Hegle Svendsen, som på siste skyting, i likhet med alle de norske, fikk fullt hus.

– Det er selvfølgelig viktig å skyte fullt hus på siste skyting i en fellesstart, men jeg skulle gjerne hatt et par blinker til tidligere, sa han til NRK.

Bak ham fulgte Henrik L'Abee-Lund på en 8.-plass, Lars Helge Birkelund på 10. og Tarjei Bø på 14. plass.

Fourcades tredje denne uken

Men ingen kunne gjøre noe med verdenscupleder Martin Fourcade, som tok sin 19. verdenscupseier, og sin tredje denne uken i Ruhpolding.

Fourcade spurtslo russeren Dmitrij Malysjko i kampen om seieren.

– Det var det tøffeste rennet i mitt liv, sa en sliten Fourcade til NRK etter seieren.

– Jeg var god på ski, og er glad for å vinne. Dette er første gangen jeg har vunnet tre løp i løpet av en uke. Jeg er verdens lykkeligste mann akkurat nå, fortalte franskmannen.

– Vi får ta han i VM

Fourcade har vært i en klasse for seg denne sesongen, og virker nærmest uslåelig når VM i Nove Mesto nærmer seg med stormskritt.

– Vi får la han holde på nå, så tar vi han da, sa en lur Emil Hegle Svendsen etter løpet.

Til tross for at det ikke ble norsk seier i dag, var det flere lyspunkt. Lars Helge Birkeland fulgte opp sin flotte 6.-plass under lørdagens sprint med en ny topp ti plassering i dag.

Gikk tom for krefter

Som på lørdag hadde han full klaff på standplass, men det var litt tyngre i sporet for 24-åringen. Han var med i teten hele veien, men etter siste skyting gikk han tom for krefter og måtte slippe Fourcade og Malysjko. Han ble etter hvert også innhentet av dem bak.

En respektabel plassering ble det også for Henrik L'Abée-Lund, som med ett bomskudd gikk inn til 8.-plass.

Tarjei Bøs innsats viste riktignok at formen i sporet fortsatt ikke er helt på topp, men en 14.-plass for stryningen som har vært ute i flere måneder med sykdom er fortsatt akseptabelt.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal