Hopp til innhold
FIS Alpine Ski World Cup - Men's Downhill
Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Alpint, kvinner

Oppsummert

  • Her får du oppdateringer fra alpinkvinnenes sesong.
  • Stjernesund på skuddhold før andre omgang i storslalåm

    I Mikaela Shiffrin, Ptra Vlhova og Sofia Goggias fravær, lå alt til rette for at de norske kvinnene kunne hevde seg i toppen i storslalåmen i Soldeu.

    Det ble en jevn første omgang, og Thea Louise Stjernesund og Ragnhild Mowinckel la et godt grunnlag før andre omgangen på 1700 meters høyde.

    Stjernesund ligger på en foreløpig fjerdeplass kun 0,19 bak Marta Bassino, som leder rennet. Mowinckel er nummer sju, 0,50 bak italieneren. Begge kan kjempe om pallen i andre omgang.

    Mina Fürst Holtmann var uheldig og mistet den ene staven halvveis ned i bakken. Hun gjennomfører likevel rennet med en brukbar tid, 0,82 bak og en foreløpig 11.-plass.

    Det så lenge veldig bra ut for Kajsa Vickhoff Lie, men hun tapte mye på slutten. I sitt tredje storslalåmrenn er hun foreløpig nummer 15.

    Kristin Lysdahl klarte også akkurat målet om å kvalifisere seg til andre omgang.

    Omgangen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt.

     Thea Louise Stjernesund andorra 10.02.20224
    Foto: AFP
  • Shiffrin leder etter superomgang – de norske slet i Lienz

    Mikaela Shiffrin leder slalåmrennet i østerrikske Lienz og er på full fart mot en ny verdenscupseier. De norske hadde ingen god dag i Østerrike.

    Shiffrin vant torsdagens storslalåmrenn i Lienz, og dagen derpå fortsatte hun i samme spor selv om avstanden mellom portene var kortere.

    Fra startnummer sju dundret kjæresten til Aleksander Aamodt Kilde ned traseen og tok ledelsen med 1,14 sekunder foran en annen amerikansk løper, Paula Moltzan.

    – Hun får det til å se så enkelt ut, utbrøt NRK-kommentator Carl Andreas Wold etter oppvisningen.

    Svenske Anna Swenn-Larsson fulgte på tredjeplass. Hun var slått med ytterligere 18 hundredeler av Shiffrin.

    Mina Fürst Holtmann og Thea Louise Stjernesund var de to norske jentene med tidlig startnummer i første omgang i Lienz. Holtmann kjørte ut midtveis i løypa, men Stjernesund i mål var slått med formidable 3,63 av Shiffrin.

    (©NTB)

    FIS Alpine Ski World Cup, Michaela Shiffrin
    Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
  • Mowinckel fra pallen til 13. plass

    Ragnhild Mowinckel lå på tredjeplass etter den første omgangen i storslalåm-rennet i Lienz torsdag, men klarte ikke å følge opp i den andre omgangen.

    Den norske alpinisten tapte tid hele veien i finaleomgangen. Med dårligst 2. omgang av samtlige som kom seg til mål, endte Mowinckel til slutt på 13. plass. Hun ble likevel beste nordmann.

    Amerikanske Mikaela Shiffrin vant rennet, 38 hundredeler foran italienske Federica Brignone.

    Mowinckel
    Foto: Pier Marco Tacca / AP
  • Etterlengtet opptur for Kajsa Vickhoff Lie

    Norske Kajsa Vickhoff Lie var veldig rask i kvinnene sitt super-G-renn fra Val-d’Isère søndag.

    Hun tok en sterk andreplass med tiden 1:22.02. Italienske Federica Brignone stakk av med seiren med tiden 1:21:58.

    – Fantastisk kjøring! For en opptur. Vi har hørt ryktene om at hun har vært rask på trening. Nå får jeg frysninger, ble det ropt fra kommentatorbua til Viaplay.

    25-åringen selv var veldig fornøyd med andreplassen.

    – Det var helt fantastisk. Det har startet litt trått denne sesongen her, så det var deilig å komme med en plan i dag og virkelig gjennomføre. Stole på seg selv og instinktene og bare kjøre på det egentlig, så veldig deilig å avslutte med det før jul, sier Vickhoff Lie til NRK.

    – Det har gått bra på trening så jeg visste at jeg hadde det i meg. Det har bare vært vanskelig å få frem det siste lille på renndag.

    Plasseringen er klar sesongbeste for 25-åringen. Hun har ikke vært innenfor topp ti så langt i sesongen. Nå bærer det hjem til jul før fartssesongen fortsetter på nyåret:

    – Det blir hjem til familien og spise litt ribbe. Fett er fart, som man sier. Og så hvile litt. Det er viktig å få hvilt litt nå og brukt muligheten man har, for det er veldig mye som skjer etter jul, sier Lie.

    Ragnhild Mowinckel traff ikke like godt og havnet tidlig et stykke bak ledertiden. Hun endte på 12.plass.

    Neste fartsrenn for kvinnene er i østerrikske Zauchensee 12.-14. januar, med både super-G og utfor. (NRK/NTB)

  • Vickhoff Lie beste norske i kvinnenes utfor

    Kajsa Vickhoff Lie ble beste norske med sin 12. plass i utforen Val-d'Isère. Ragnhild Mowinckel endte på en 14. plass.

    Vickhoff Lie var i mål 1,16 sekunder bak sveitsiske Jasmine Flury som stakk av med seieren, 22 hundredeler foran Joana Hählen på 2. plass. Cornelia Hütter tok den siste pallplassen, 24 hundredeler bak Flury.

    Rennet ble stoppet en liten periode etter at Stefanie Fleckenstein trynet da hun kjørte i mål, og ble liggende igjen i målområdet med tilsynelatende store smerter.

    Kajsa Vickhoff Lie
    Foto: AP

Siste nytt

  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal