Hopp til innhold
Kombinertlandslaget
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kombinert, kvinner og menn

Oppsummert

  • Her oppdaterer vi fra kombinertutøvernes sesong.
  • Mari Leinan Lund med alvorlig kneskade

    Kombinertutøver Mari Leinan Lund har revet av korsbåndet og ødelagt menisker i kneet etter et fall i Granåsen under prøve-VM fredag 15. mars.

    Det opplyser hun på Instagram.

    «Ikke den sesongavslutningen jeg drømte om. Likevel overveldet over all støtte og hjelp jeg får og har fått den siste tiden. Har et tøft år i vente, men er klar for å gjøre den jobben som skal til for å få et sterkt og friskt kne igjen. Skal ha verdens beste rehab», skriver hun videre på Instagram.

    24-åringen har to verdenscupseiere og 12 pallplasser i karrieren.

    Mari Leinan Lund
    Foto: NTB
  • Westvold Hansen best etter hoppingen i Granåsen

    Gyda Westvold Hansen ledet kvinnenes kombinertrenn i Granåsen etter hoppdelen. Hun går ut ni sekunder foran nærmeste konkurrent.

    Ida Marie Hagen, som allerede har sikret seg verdenscuptrofeet, fikk til 102 meter og 113,5 poeng. Det holder til en fjerdeplass, og hun går ut 32 sekunder bak ledende Gyda Westvold Hansen.

    Det er en avstand hun normalt ikke har noen problemer med å ta igjen. Langrennet starter klokken 16:10.

    Østerrikske Lisa Hirner fikk opp 101 meter og er nummer to og starter ni sekunder bak. Haruka Kasai fra Japan med 99 meter på tredjeplassen går ut 30 sekunder bak.

    Øvrige norske plasseringer foran langrennet over 5 kilometer: 13) Marte Leinan Lund 94,7 (89,5) – 1.47 min. bak, 29) Mille Marie Hagen 54,0 (71,5) – 4.30 og 32) Hanna Midtsundstad 10,6 (53) – 7.23.

    I herrenes hopprenn – uten Jarl Magnus Riiber som må opereres – ble det langt fra norsk dominans. Espen Bjørnstad er best plassert før langrennet på en syvendeplass, 1.07 minutt bak østerrikske Stefan Rettenegger som leder.

    Simen Tiller og Jørgen Graabak følger på plassene bak Bjørnstad, henholdsvis seks og ni sekunder bak lagkameraten.

    Jens Luraas Oftebro går ut som nummer 15 i langrennet kl. 14.55, og starter 1.55 bak Rettenegger. Det kombinerte langrennet for både kvinner og menn sendes direkte på NRK1.(NTB/NRK)

    Verdenscup kombinert, hopp kvinner.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Riiber med ny triumf i Holmenkollen

    Jarl Magnus Riiber tok nok en verdenscupseier i søndagens kombinertrenn i verdenscupen. 26-åringen tok med det sin 16. seier denne sesongen.

    – Jeg er veldig fornøyd med dagen. Jeg gjorde et fantastisk hopp og var sugen på å gå et godt langrenn, sier Jarl Magnus Riiber til NRK.

    Riiber leverte som vanlig i hoppbakken og gikk ut med et halvt minutts ledelse i langrennsdelen i Holmenkollen.

    Østerrikske Johannes Lamparter lå som nummer to etter hopprennet og beholdt den plasseringen også etter langrennet.

    Kristjan Ilves fra Estland tok 3. plassen. Jørgen Graabak ble nest beste norske på 6. plass.

    Riiber har for lengst vunnet verdenscupen sammenlagt for femte gang på seks sesonger.

    Jarl Magnus Riiber
    Foto: NTB
  • Nytt superhopp av Riiber i Kollen

    Jarl Magnus Riiber hoppet nok en gang lengst av kombinertutøverne søndag, og har lagt en godt grunnlag for sin andre seier i Holmenkollen denne helgen.

    Riiber hoppet 134,5 meter, og går ut 30 sekunder foran østerrikske Johannes Lamparter. Langrennet over 10 kilometer begynner klokken 13.30.

    Espen Bjørnstad er nest beste nordmann etter hoppingen etter sitt svev på 118,5 meter. Han går ut 2.13 minutt bak Riiber, og har ett minutt og to sekunder opp til østerriske Franz-Josef Rehrl på tredjeplass.

    Jørgen Graabak og Simen Tiller går ut henholdsvis tre og fem sekunder bak Bjørnstad, så der kan det fort bli dannet en norsk trio som jakter på pallplass.

    Jarl Magnus Riiber i Holmenkollen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Riiber overlegent best i Holmenkollen

    Jarl Magnus Riiber fulgte opp ledelsen fra hoppdelen og vant suverent i verdenscupen i Holmenkollen lørdag.

    Riiber gikk ut med et minutt og 18 sekunders luke til Johannes Lamparter i langrennet etter å ha hoppet hele 135 meter i Holmenkollen.

    Den avstanden var han aldri i nærheten av å gi fra seg og Riiber gikk i mål i ensom majestet. Det er Riibers 72. verdenscupseier og 26-åringen har allerede sikret sammenlagtseieren i verdenscupen for femte gang på seks sesonger.

    Det samlet seg etter hvert et lite felt på fem-seks mann bak Riiber. Der viste østerrikske Lamparter seg som den sterkeste. Han gikk i mål ett minutt og 28 sekunder bak Riiber.

    Østerrikske Stefan Rettenegger tok den siste pallplassen. Jørgen Graabak ble nest beste norske på 4. plass.

    Jarl Magnus Riiber
    Foto: AP
Ida Marie Hagen viste seg knallsterk i langrennsdelen av kombinert i Holmenkollen. Hun tok inn over ett minutt på lederen og seiret i nasjonalanlegget.
Jarl Magnus Riiber

Siste nytt

  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal