Hopp til innhold

Alpint, menn

Oppsummert

11.00: Lucas Braathen holder pressekonferanse i Salzburg. Han bekreftet onsdag at han gjør comeback - for Brasil. Den første delen av pressekonferansen er på portugisisk, som vil bli oversatt løpende i tekst under. Strømmen er levert av Red Bull.

  • Fossland med knepent NM-gull i super-G

    Alpinisten Markus Nordgård Fossland sikret seg NM-gullet i super-G i Hafjell. Det skilte bare 14/100 sekund mellom utøverne som tok gull og bronse.

    Det var hans tredje NM-gull i disiplinen. Fossland, som har en del verdenscuprenn å skilte med, kjørte ned til tiden 1.14,35 og var til slutt 8/100 sekund foran Johs Bråthen Herland.

    Fredrik Møller tok bronsen, ytterligere 6/100 bak. Møller tok også bronse i utforrennet torsdag.

    Fossland vant også NM i super-G i 2021 og 2022. Han har i tillegg en bronse fra utfor i NM-sammenheng.

    Simen Sellæg, som overraskende tok NM-gullet i utfor torsdag, måtte fredag ta til takke med femteplassen. (NTB)

    Markus Nordgård Fossland
    Foto: John Locher / AP
  • Det sportslige apparatet er ikke på plass

    – Kan du fortelle mer om det sportslige opplegget? Har du en trener? Lagkamerater? Lokasjon? Hvordan skal dette foregå?

    – Nå stiller du vanskelige spørsmål som jeg gjerne kunne ønsket at jeg kunne svare litt bedre på. Det er en modell som er satt opp til en infrastruktur som vi mener er det som er nødvendig for å oppnå de resultatene jeg prøver å oppnå, sier Braaten og legger til:

    – Så er ikke de posisjonene fylt ennå, men vi er i samtaler med kandidater som vi tror kan passe den infrastrukturen veldig bra.

    – Er det Red Bull, Brasil eller ditt team som tar seg av den biten?

    – Jeg vil si det er et samspill mellom alle sammen. Brasil har sin rolle i det administrative og støtte for formalitetene. Og å sette opp laget.

    – Samtidig som kraften og en veldig profesjonell efaring fra Red Bulls side kommer veldig sterkt inn når det kommer til for eksempel helseprogrammet. De har jo vært med på å sette opp en rekke lag tidligere. For deres del er det intet nytt, selv om det for Red Bull også denne gangen skjer med en helt annen frihet som de til og med ikke har kunnet spille med før.

    – Så kommer Atomic inn med at jeg kunne fortsette med min servicemann, som jeg er ekstremt glad for at får fortsette. Vi har utviklet ski sammen de siste fire årene. Det betyr ekstremt mye for comebacket og for meg personlig at det kan skje med samme person. Det er et samspill mellom alle tre parter, hvor alle har forskjellige roller.

  • Vil bli best igjen

    Braathen forteller også om ønske om å bli best i verden igjen. Forrige sesong var han verdens beste slalåmkjører og vant slalåmkula.

    – Jeg kunne ikke returnert til sporten uten drømmen om å bli best igjen. Jeg vil etablere meg igjen så fort som mulig hvor jeg kan jakte pallplasser og seiere i tekniske øvelser. Å komme tilbake til VM med det brasilianske flagget på ryggen, er noe jeg er veldig stolt og ivrig etter å få til, sier han.

    – Hvordan vil du endre alpinsporten med denne avgjørelsen?

    – Mitt største mål som idrettsutøver er å etterlate meg en arv og et ettermæle, hvor jeg føler at jeg kan dele sporten ved noe så enkelt som å uttrykke hvem jeg er. Vi er alle her fordi jeg kan leve av å stå på ski. Det er en industri fordi det er underholdende. Vi er entertainere, sier Braathen.

    – Det er viktig å si at det at jeg kan kjøre noen hundredeler fortere enn en annen forbi plastikkporter ned et fjell forandrer ikke verden. Men historien bak den oppnåelsen kan forandre noens liv og gi inspirasjon, som får et barn til å følge drømmen.

    – Om jeg bare får ett barn til å gå for drømmen selv om den ikke føler seg ønsket eller velkommen i det miljøet, så har jeg fått til det jeg ønsker, fortsetter Braathen.

  • Har brukt tid på hobbyene

    Siden Braathen fortalte at han la opp som alpinistisk i oktober, har han brukt tiden på det han liker best utenfor skisporet.

    – Mellom skitesting har jeg fått dyrket hobbyene mine. Jeg har fått designet, regissert, og brukt tid på musikk. Det nærmeste jeg har vært et renn er debuten min på runwayen under fashion week. Det var veldig gøy, men jeg fant ut at å danse på snøen er der jeg skal opptre, sier Braathen.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

    Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

    Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

    FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover og sa at grepet om å droppe resten kommer som en konsekvens av de utvidede Uefa-turneringene.

    Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper for lagene som deltar.

    FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

    Haaland
    Foto: AP
  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

    Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

    I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

    «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

    * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

    * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

    Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

    Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

    Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

    Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

    Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

    Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

    Gianni Infantino
    Foto: Torstein Bøe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal