Hopp til innhold

Langrenn

Oppsummert

  • Fra 12.15: Landslagsuttak, kvinner og menn.
  • Landslagsledelsen og utøvere møter pressen dagen etter det ble kjent at Johannes Høsflot Klæbo sier nei til landslaget.
  • Northug fikk det tøft – fire minutter bak Flyktningerenn-vinneren

    Petter Northug hang lenge med i tet på Flyktningerennet, men fikk det tøft de siste kilometerne og havnet til slutt på 9. plass – drøye fire minutter bak vinneren Nils Dahlsten fra Sverige.

    – Det var helt greit. Man kjenner at man er sliten etter torsdagen enda. Det er et sterkt felt på Flyktningerennet og det er mye gode løpere. Da blir stigningene for lange for meg, sier Northug til NRK.

    Flyktningerennet er 44 kilometer langt og går mellom Lierne i Norge til Gädde i Sverige.

    – Jeg var med teten inn til stigningene, men derifra og opp så ble det for tøft for meg. Jeg er helt greit fornøyd med dagen, sier Northug.

    Den tidligere langrennskongen imponerte stort torsdag da han og lillebror Even tok NM-sølv på lagsprinten på Lillehammer. Da leverte han spesielt sterkt på sin siste etappe.

    Så sterkt leverte han at NRKs eksperter igjen lot seg forbløffe av hva Northug er i stand til å levere i enkelte renn denne vinteren.

    – Det har vært en vanvittig artig uke. Det var artig å gå en teamsprint med broderen igjen. Han har hatt en bra sesong etter jul. Det å sette han i en posisjon hvor vi kan ta en medalje sammen som brødre på et NM betyr mye. Det var veldig artig, sier Northug.

  • Her er Johaug før comebacket

    Lørdag skal Therese Johaug teste seg mot flere landslagsløpere under NM-tremila på Lillehammer.

    Dette blir Johaugs comeback mot de beste norske løperne, to år etter at hun la opp.

    Nylig uttalte Northug at langrennskvinnene har noe å frykte fra Johaug som ble mor i mai.

    – Jeg har henne som en av favorittene. Jeg håper hun overrasker. Jeg gleder meg til å følge Therese på tremila, seier Northug.

    Therese Johaug
    Foto: Ragna Kristine Sandholt
  • Kristine Stavås Skistad tok Konnerud til tredje strake NM-gull i lagsprint

    Kristine Stavås Skistad tok NM-tittelen i lagsprint for Konnerud IL. Dette er tredje år på rad de vinner denne øvelsen i NM.

    Stavås Skistad og hennes lagvenninne Maria Hartz Melling fikk en tøff start på finalen for Konnerud IL.

    Byåsen 1 tok tidlig føringen og satt et tempo de andre lagene slet med å følge.

    En sterk 4. etappe fra Skistad sørget for at forspranget ble hentet inn, men etter Hartz Melling sin siste etappe hadde avstanden økt til 13 sekunder opp til Byåsen 1.

    Skistad tok opp jakten fra første stavtak på den siste etappen og hentet inn Hanne Wilberg Rofstad og Byåsen 1 etter bare 800 meter.

    Derfra og ut viste hun seg som verdens beste kvinnelige sprinter og vant foran Asker 1 og Fossum 1 på henholdsvis 2.- og 3. plass.

    – Hun gjør to enorme etapper på slutten her og viser at utholdenheten har blitt bedre, sa Jann Post i det Skistad gikk seirende i mål.

    – Det var en fin dag. I dag gikk vi for hele Konnerud, så det var lett å motivere seg til å gå, sier Skistad etter seieren.

  • Northug påmeldt NM-lagsprint

    Brødrene Petter og Even Northug er påmeldt torsdagens NRK-sendte lagsprint under NM på Lillehammer.

    Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

    Strindheim-brødrene møter blant annet et stjernetungt Byåsen-lag med Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo torsdag.

    NRK sender lagsprintfinalene fra klokken 18.00.

    Nasjonal sesongåpning på Beitostølen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Rekorddeltakelse for langrenn og ski-NM

    Rundt 1100 deltakere er påmeldt til NM del 2 i langrenn i Lillehammer. Aldri har det vært med flere i et NM på ski.

    Del 1 av årets NM i langrenn ble arrangert på Beitostølen tidligere i vinter. Del to starter med lagsprint torsdag og avsluttes med femmil for menn og tremil for kvinner lørdag. Fredag er det 10 kilometer klassisk for menn og 5 kilometer klassisk for kvinner på programmet.

    Therese Johaug er blant dem som har meldt seg til innsats på lørdagens tremil.

    – Dette er fantastisk. Vi setter rekord under NM-dagene i Lillehammer denne uka, og dette viser at langrennssporten står utrolig sterkt i Ski-Norge, forteller daglig leder i langrenn i Norges Skiforbund, Cathrine Instebø i en pressemelding.

    Det er påmeldt rundt 950 løpere (senior og junior) til fredagens renn. Rundt 400 løpere er påmeldt til tremil og femmil. Begge disse tallene er rekordstore.

    Den tidligere rekorden for en NM-konkurranse på ski ble satt på Lygna i 2019. Da var det 719 startende løpere på 5- og 10 kilometer.

    Therese Johaug
    Foto: NTB

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal