Hopp til innhold

Snildal ikke i toppform

Ingvild Snildal har vært forkjølet i EM-oppkjøringen og ikke toppet formen. Likevel peker hun seg ut som en av EM-favorittene på 50 meter butterfly.

Video EM svømming

DIREKTE: Se EM i svømming kl 17.

– Jeg er ikke toppet, og jeg vet ikke hvem av de andre som er toppet. Det er så jevnt, så jeg vet ikke, sier Ingvild Snildal til NRK.

Mandag overbeviste hun da hun kvalifiserte seg til EM-finale på 50 meter butterfly med fjerde beste tid. Hun var 19 hundredeler bak vinneren i semifinalen, estiske Triin Aljand.

Finalen svømmes klokken 17.15 tirsdag.

– Det er bare å gi alt, sier Snildal.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ingvild Snildal

Ingvild Snildal har imponert så langt i EM. Tirsdag ettermiddag svømmer hun finale.

Foto: Thomassen, Christian / NTB scanpix

– Små marginer

OL er naturlig nok det store målet for svømmerne denne sesongen, og Snildal er dermed nøktern med tanke på egne EM-sjanser.

– Jeg håper å svømme bedre enn jeg har gjort tidligere i år. Blir det medalje på noen av øvelsene, så er jeg kjempefornøyd, sier hun.

Fra før har hun VM-bronse på 50 meter butterfly fra VM i 2009, og et EM-sølv fra 100 meter butterfly fra kortbane-EM i 2010.

– Det er små marginer, så har jeg dagen, så kan jeg gå til topps. Men da må ting klaffe, sier hun.

Video Snildal nummer to i semifinalen

Snildal ble nummer to i semifinalen

Stiberg til semifinale

Katarina Stiberg er klar for ettermiddagens semifinale på 100 meter bryst. I kvalifiseringe i formiddag svømte hun på 1.09,65. Det holdt til tiendeplass, 1,80 sekunder bak tyske Caroline Ruhnau, som var raskest.

- En helt grei tid, men jeg hadde forventet litt mer, sa Stiberg til NRK før hun fikk vite at tiden faktisk holdt til en plass i semifinalen.

- Jeg følte at jeg jobba ganske bra, og trodde jeg var litt bedre forberedt, sier hun.

Men det holdt til semifinale. Den går klokka 17.33 i ettermiddag.

Sara Nordenstam ble slått ut. Hennes tid i kvalifiseringen ble 1.10,39, og det holdt bare til 19.-plass. Avstanden fram til nummer 16 - siste semifinaleplass - var imidlertid så liten som 18 hundredeler.

Nordenstam er skuffet

- Det ble for treigt. Jeg forsøkte å åpne hardt, og jeg fikk ikke helt det svaret jeg håpet på. Jeg prøver å ikke være skuffet, men jeg er god for bedre enn dette, sa Nordenstam til NRK.

- Men det er to dager til 200 meter bryst, og det er min beste distanse. Jeg håper på litt mer punch til da, sa Nordenstam.

Alle tre norske deltakerne på mennenes 200 meter fri var sjanseløse på plass semifinalen. Gard Kvale ble best av dem med 1.51,15, men det holdt bare til 26.-plass. Marco Aldabe Bomstad svømte på 1.54,34 og Ole Martin Ree 1.55,03 - de ble nummer 43 og 44 av 48 startende.

På kvinnenes 100 meter fri startet fire norske jenter. Ingen av dem gikk videre fra kvalifiseringen. Cecilie Johannessen ble best av dem på 24.-plass (56,15). Henriette Brekke ble nr 31 (56,46), Monica Johannessen 44 (56,60) og Susann Bjørnsen 51 (58,37).

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal