Hopp til innhold

Landslagstreneren: – Som å miste et familiemedlem

FLAGSTAFF/OSLO (NRK.no): Landslagstrener Petter Løvberg og lege Ola Rønsen fortalte natt til onsdag om sjokket og sorgen over Alexander Dale Oens dødsfall.

Video 2b08cc00-d0b3-43e2-a709-379e3306d5dc.jpg

Landslagstrener Petter Løvberg og lege Ola Rønsen snakket med NRK etter pressekonferansen i Flagstaff natt til onsdag (norsk tid).

– Man kan ikke tenke seg at sånt skjer når man har vært sammen med en utøver som er så frisk og rask. Å se ham gå på rommet, og så noen minutter senere så finner vi ham på den måten. Det ble en sjokkopplevelse, sier Ola Rønsen til NRK.

Alexander Dale Oen (26) døde brått og uventet under en treningsleir i Flagstaff tirsdag morgen (norsk tid). Han ble funnet på badet på sitt hotellrom. Lagkamerater tok seg inn på badet etter at Dale Oen hadde brukt langt tid på å ta en dusj. Der fant de 26-åringen livløs.

Rønsen kom raskt til stedet, og det ble igangsatt hjerte- og lungeredning. Dale Oen ble kjørt i ambulanse til sykehus, men livet stod ikke til å redde.

Som å miste et familiemedlem

Landslagslege Rønsen møtte til pressekonferansen sammen med landslagstrener Petter Løvberg natt til onsdag norsk tid. De to var sterkt preget av Dale Oens brå bortgang.

– Det er forferdelig. Først og fremst tenker vi hvert minutt på familien til Alex hjemme som vi også har tett kontakt med. Også for oss her nede er dette uvirkelig, sier Løvberg til NRK.

– Det er som å miste et familiemedlem. Det er veldig tungt for laget. Vi må bruk all energi oppi det hele på å holde laget samlet, gjøre alt vi kan for å støtte laget og ta en dag av gangen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Video Alexander Dale Oen (1985 - 2012)

Alexander Dale Oen (1985 - 2012).

Ingen forvarsler

Landslagslege Rønsen sier det ikke var noen tegn på at ting ikke var som normalt med toppsvømmeren i forkant av dødsfallet.

– Absolutt ingen forvarsler. Alt var normalt. Han hadde en rolig dag med et treningspass og litt fri på ettermiddag som vi benyttet til å spille litt golf, så alt var fredelig og normalt, sier legen.

På pressekonferansen som ble holdt natt til onsdag, fortalte landslagslegen at det ikke var tegn til at svømmeren hadde problemer eller var i dårlig fysisk form.

– Han har slitt litt med vond skulder, men han gikk ikke på noen medisiner og det var ingenting som var unormalt i forhold til hans fysikk, sa han da.

Dale Oen ble obdusert tirsdag, men det er ventet å ta flere uker før den endelige dødsårsaken er klar.

Var i godt humør

Løvberg forteller at han snakket med Dale Oen rett før han gikk i dusjen, der han senere ble funnet livløs.

– Jeg var innom rommet hans og snakket med ham før han skulle ta dusjen. Han var i strålende humør, sier han.

Glede ble snudd til sjokk og sorg bare minutter senere.

– Vi står og venter, og så kommer romkameratene inn og sier at han har vært lenge i dusjen. De har funnet ham og vi kommer stormende inn, sier treneren.

Minnegudstjeneste

Etter pressekonferansen ble det norske svømmelandslaget samlet til minnegudstjeneste for Dale Oen.

Der ble det tent lys, holdt korte hilsninger og laget fikk tid til å snakke sammen og være samlet i sorgen.

Det norske laget drar hjem til Norge onsdag morgen (lokal tid).

Video 63204239-22f7-4c65-9920-b5e62f7a83c8.jpg

Klubbkamerater og norske idrettsutøvere sørger over tapet av Alexander Dale Oen.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal