Hopp til innhold

Sørlie ble historisk verdensmester

Tonje Sørlie debuterte som første norske kvinne i profesjonell kickboksing. Det endte med seier og tittelen verdensmester.

Tonje Sørlie verdensmester

VANT I ITALIA: Tonje Sørlie utropes til vinner, mens italienske Federica Bozzura må seg slått.

Foto: André Moen

30-åringen fra Bergen lørdag kveld tittelkampen mot italienske Federica Bozzura i Roma.

– Var som en rus da jeg skjønte det

Sørlie er en av Norges fremste utøvere i amatør-kickboksing, og er fire ganger verdensmester og den eneste i verden med VM-gull i lett-, semi- og fullkontakt kickboksing.

Sent i går kveld ble hun også verdensmester som proff.

– Det var en helt intens følelse akkurat da jeg fikk lest opp resultatet. Da slipper det noe i deg, som man har gått og båret på lenge. Der og da var det nesten som en liten rus når det gikk opp for meg at det var ekte, sier Sørlie til NRK.no søndag morgen.

Sørlie vant kampen på poeng etter å ha gått alle ti rundene. Hun vant til slutt 2–1 mot hjemmehåpet Bozzura. Til stede var rundt 2500 tilskuere.

Første proffkamp av norsk kvinne

Helgens kamp var den første proffkampen en norsk kvinne gjennomfører, og det endte altså på best mulig måte. Sørlie har møtt Bozzura to ganger før som amatør, og de har begge vunnet hver sin gang.

Tonje Sørlie og trenere

NYTT BELTE: Sørlie poserer med beltet, sammen med trener Thomas Kristiansen (t.h.) og hjelpetrener Terje Arildsen.

Foto: André Moen

Sørlie var på alle måter på bortebane i lørdagens proffoppgjør. Da hun entret ringen var det til piping fra mange av de fremmøtte tilskuere, uten at nordmannen lot seg påvirke.

– Halvparten klappet høflig, mens resten pep på meg. Heldigvis var jeg veldig forberedt på det, og det er jeg glad for. Det prellet bare av på meg, sier Sørlie til NRK.

– Helt rått av Tonje

Etter den lange kampen gav den italienske dommeren sitt poeng til Bozzura, mens Sørlie fikk poenget fra de to andre dommerne.

– Resultatet 2–1 er kanskje litt misvisende. Jeg tror den italienske dommeren hadde bestemt seg på forhånd, og jeg visste det var de to andre dommerne jeg måtte overbevise.

Promotør og manager André Moen skryter stort av 30-åringen fra Bergen, i det han beskriver som en kamp mellom verdens to beste kickboksere i 56 kilosklassen.

– Jeg vil beskrive kampen som kontrollert og helt rå fra Tonjes side. Hun hadde en vanvittig selvtillit og kontroll, og da hun gikk inn i ringen så man at hun hadde bestemt seg. Motstanderen var tydelig nervøs og preget, mens Tonje bare smilte tilbake til publikum som pep på henne, sier han.

Tonje Sørlie i proffkamp

SEIERSGLIS: Tonje Sørlie smiler etter å ha fått inn en treff på Bozzura.

Foto: André Moen

– Jeg kom, jeg så, jeg vant

– Veni, vidi, vici ... Jeg kom, jeg så, jeg vant, skriver Sørlie selv på sin egen blogg i natt.

Tonje Sørlie er også kjent som en av deltakerne i TV-serien «Norge beste fighter».

Verdensmesteren flyr tilbake til Bergen søndag – rett tilbake til hverdagen og jobben som miljøterapeut.

– Nå er det bare søvn som står i hodet mitt, etter lite søvn i natt og en lang reise for meg. Jeg skal rett på nattevakt, så det blir nok ingen spesiell markering, sier hun.