Hopp til innhold

VM- Gull til Tarjei Bø

Video VM skiskyting 20 km for menn

I denne saken kan du se rennet direkte og få oppdateringer i tekst. Trykk F5 for å oppdatere!

Nå er det ingen som kan ta igjen Tarjei Bø. Det er blitt norsk gull i Khanty-Mansijsk. Emil Hegle Svendsen tar fjerdeplassen.

Alexander Os skyter fullt hus i tredje skyting. Men han har to bom fra de to første skytingene.

Lars Berger fikk to bom på siste skyting. Tilsammen har han fire bom i dette rennet, og havner dermed et stykke ned på listen. Han går ut fra skyting som nummer 61. Det blir nok et spørsmål om Lars Berger får gå stafetten etter dette.

Østerrikske Sumann tar bronsen. Han dytter Emil Hegle Svendsen ned på fjerdeplass.

– Jeg fortjener ikke bronse når jeg bare hadde 18 treff, sier Emil Hegle Svendsen.

Ole Einar Bjørndalen går i mål som på foreløpig femteplass.

Bom for østerrikske Sumann. Tarjei Bø blir verdensmester!! Med små forbehold.

– Blir det gull ...... ? , spør Tarjei Bø. Jeg følte det var et gulløp. Er det lov å grine nå?, spør Tarjei Bø.

– Jeg hadde virkelig lyst til å ta gull i dag. Da visste jeg at jeg måtte ha 19 eller 20 treff. Men jeg venter med feiringa til dette er helt bankers, sier Tarjei Bø.

– Jeg hadde en bom for mye, sier Emil Hegle Svendsen. Det er min egen feil. Jeg skulle være offensiv, men jeg ble for defensiv og føler jeg ikke hadde helt kontroll. Jeg var i brukbar langrennsform og gikk et jevnt løp. Det er fantastisk at Tarjei vinner. Den gutten imponerer meg voldsomt. Og det er gledelig at Ole Einar er tilbake og preger løpet. Det blir en bra stafett om han er kommet i form også, sier Emil Hegle Svendsen.

Der bommet Ole Einar Bjørndalen på siste skyting. Han går ut på fjerdeplass, og leder på Emil Hegle Svendsen.

Russiske Maksimov klarte ikke Tarjei Bø sin tid. Men han kom inn på andre plass og skjøv Emil Hegle Svendsen ned på en foreløpig tredjeplass.

Alexander Os er ferdig med første skyting. Han skjøt en bom.

– Dette var kjempebra. Jeg er kjempefornøyd. Jeg kan ikke klage, samme hvordan resultatet blir, sier Tarjei Bø til NRK. Dette er spennende. Jeg føler dette var et gulløp, men det er jo ikke sikkert at det blir medalje. Nå ser det ut til at Ole Einar bra. Om ikke jeg vinner, ville det være kult om Ole Einar kunne vinne, sier Tarjei Bø.

– Sisterunden var veldig bra. Da gikk jeg fort. Folk skal slite med å slå meg på sisterunden, sier Tarjei Bø.

Lars Berger ser ikke ut til å være helt i slag. En bom på første skyting og enda en på andre.

Etter tredje skyting fremstår nå Østerrikske Suman som en meget sterk utfordrer. Men han tåler ikke en eneste bom på siste skyting.

Ole Einar Bjørndalen slår virkelig til. Han skyter fullt på tredje skyting. Han kan ha funnet sitt gamle jeg!! Nå har Bjørndalen også fått opp langrennsfarta.

Emil Hegle Svendsen går i mål til en foreløping andreplass.

Russiske Maximov skyter fullt i fjerde skyting. Han ligger like bak Tarjei Bø etter fjerde skyting. Han matcher trolig ikke Tarjei Bø i langrennet.

I mål er også svenske Björn Ferry bak Tarjei Bø. Bø må ha gått fort på siste runde. Bø har for eksempel slått Ferry med 15 sekunder på siste runde.

Martin Fourcade, Frankrike, skjøt to bom. En av konkurrentene til Tarjei Bø er ute. Fourcade ligger klart bak Tarjei Bø. Han er også bak Emil Hegle Svendsen. 3-4 løpere har fortsatt sjans til å ta tiden til Tarjei Bø.

Tarjei Bø går i mål til ledelse. Det blir en topplassering. Men bakfra kommer flere gode løpere.

Emil Hegle Svendsen hadde litt kluss med ladingen på fjerde skyting. Men han skjøt fullt hus, og går ut på andre plass, bak Tarjei Bø, etter fjerde skyting. Det blir spennende hva som skjer med de som kommer bakfra.

Ole Einar Bjørndalen er tilbake i god, gammel skyteform. Skyter fullt hus på andre skyting, og går inn på en foreløpig femteplass.

Super skyting av Tarjei Bø på fjerde! I høyt tempo tar han ned alle blinkene. Han går rett i ledelse. Og nå gjenstår bare den siste langrennsdelen mot mål for Tarjei Bø. Men bakfra er det mange som melder seg på.

Emil Hegle Svendsen skyter fullt hus, og avanserer på lista. Mens Tarjei Bø leder etter tredje skyting, legger Emil Svendsen seg inn på en foreløpig fjerdeplass.

Men bakfra kommer det flere gode løpere. Det er fortsatt flere som ikke er ferdige med første skyting ennå. Aleksander Os har siste startnummer.

Ole Einar Bjørndalen skjøt fullt hus på første skyting. Selv om han ikke har god, gammel fart i langrennssporet, henger han godt med.

Tarjei Bø fikk sin første bom på tredje skyting. Han ligger likevel helt i teten. Pfeifer skjøt to bom. Han har vært en av Tarje Bø sine argeste konkurrenter så lang.

Ole Einar Bjørndalen ser ikke ut til å gå veldig fort i sporet. Han sliter nok fortsatt med langsrennsformen.

Tarjei Bø skjøt fullt hus også i andre skyting. Han holder god følge med teten.

Emil Hegle Svendsen fikk to bom på sin andre skyting.

Både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø skjøt fullt ved første skyting. Hegle Svendsen går ut på foreløpig tredje plass. Det er jevnt i teten.

Det er vindstille og topp skyteforhold i Khanty-Mansijsk.

Norske startnummer:

23: Tarjei Bø

37: Emil Hegle Svendsen

73: Ole Einar Bjørndalen

99: Lars Berger

123: Alexander Os

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video Feilfri sisterunde for Tarjei

Se den fantastiske sisteskytingen til Tarjei Bø.

Video Fullt hus på første skyting for Tarjei

Tarjei Bø skjøt fullt hus på første skyting.

NRK1

12.45-15.15 VM skiskyting. 20 km menn. Direkte fra Khanty-Mansijsk.

18.00-18.40 Skiskyting: Høydepunkter 20 km menn

NRK2

13.30-14.30 Lunsjtrav

Siste nytt

  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal