Hopp til innhold

Vektløfting

  • Waaler tok EM-gull i rykk

    Sol Anette Waaler (31) gikk til topps og vant gullet i rykk under EM i vektløfting i Bulgaria. Hun tok bronsen sammenlagt.

    I 55-kilosklassen fikk hun opp 86 kilo i siste forsøk i rykk. I støt ble det med 104 kilo. 190 kilo holdt til bronsemedalje sammenlagt.

    – Oppkjøringen har gått veldig bra, og jeg har satt personlige rekorder i denne vektklassen. Veldig gøy. Fikk ikke helt vist hva jeg er god for på «platten», men det holdt heldigvis til to medaljer. Jeg er stolt av det, og det ligger mye jobb med rehabilitering bak medaljene, sa Waaler.

    Rebekka Tao Jacobsen hadde 78 og 102 kilo som tellende resultat i samme vektklasse. Det holdt til åttendeplass totalt.

    (©NTB)

    sol anette waaler
    Foto: BILDBYRÅN
  • Koanda med suverent VM-gull

    Solfrid Koanda tok VM-gull i støt med 156 kilo. Med det tok hun et suverent gull – 18 kilo foran 2.-plassen.

    – Det føles veldig bra. Det er hardt arbeid som ligger bak resultatet, det er jeg veldig fornøyd med, sier Koanda til NRK.

    – Det var kjempesolid, et kjempeløft, sier president i Vektløfterforbundet Stian Grimseth, til NRK.

    Koanda var også favoritt i rykk og sammenlagt, men klarte aldri å løfte 115 kilo i rykk. Med det fikk hun ikke tellende resultat, og da røk gullet både i rykk og sammenlagt.

    – Det gikk ikke helt som planlagt, sånn er det. Jeg skulle gjerne hatt tre gull, sier Koanda til NRK.

    – Det er fortvilende når du vet hvor sterk hun er. Men jeg håper og tror at det skjerper sansene før OL i paris. Det er bedre å feile i dag enn i OL, sier Stian Grimseth til NRK.

    Solfrid Koanda tok VM-gull
    Foto: NRK
  • Norsk EM-sølv i vektløfting

    Ine Andersson (34) tok sølvet i tirsdagens støtkonkurranse i 64-kilosklassen under europamesterskapet i vektløfting i Armenia, melder NTB.

    Medaljen var i boks etter et løft på 121 kilo. Zoe Smith fra Storbritannia løftet også 121 kilo, men hun gikk foran på lavere kroppsvekt. I fjor tok Andersson gullet i støt.

    Totalt ble Tambarskjelvar-utøveren nummer fem med 212 kilo. Det ble tyrkisk seier ved Nuray Güngör.

    Ine Andersson
    Foto: Norges Vektløfterforbund
  • Seier ja til nasjonalanlegg i Førde

    Idrettsstyret har bestemt seg for å søke om nasjonalanlegg for vektløfting i Førde. Det er Kulturdepartementet som tildeler nasjonalanleggstatus.

    Vektløftarmiljøet i og rundt Førde arrangerte i 2016 det som vart utpeika til det beste EM nokosinne. I 2025 arrangerer dei VM.

    Før eit anlegg kan bli realisert må Kulturdepartementet godkjenne innstillinga.

    President i Noregs Vektløfterforbund (NVF) Stian Grimseth trur ei slik godkjenning kan komme allereie før sommaren.

    – Det er eit par års byggetid med eit slikt anlegg. Det er også forarbeid med blant anna reguleringar. Så det vil nok ta nokre år, men det er viktig å kome i gang. Det kan også gå fort om alle partar hiver seg rundt.

    Grimseth seier behovet for eit slikt anlegg er stort.

    – Det er også viktig å hugse på at dette er eit anlegg som skal vere til glede og nytte for alle idrettar som driv i Sunnfjord.

    Ifølge Grimseth er den totale kostnadskalkylen på anlegget 230 millionar kroner.

    Vektløftar står på plattingen under EM i vektløfting
    Foto: Rune Fossum / NRK
  • Koanda måtte ha hjelp etter ny nordisk rekord

    På det andre forsøket lyktes Solfrid Koanda med å sette ny nordisk rekord i støt. Etter en litt ustød bevegelse med vektstanga over hodet, klarte hun å få kontroll på til sammen 145 kg. Det er ny norsk og nordisk rekord.

    Støtet tok så mye energi at Koanda holdt på å svime av. Hun måtte sette seg ned ved stanga, og måtte ha hjelp med å komme seg av parketten tydelig skjelven.

    – Jeg forsvant nesten. Det begynte å krible litt i beina. Da gir man maks ut, men jeg husker følelsen av løftet. Jeg føler jeg kunne løftet hele taket her, sa Koanda sittende i en stol mens hun samlet seg.

    Hun prøvde senere på et støt på 148 kg, men mista litt balansen og mistet stanga bak seg. Koanda satt også ny personlig rekord i rykk.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal