Hopp til innhold

Indisk journalist: – Anand er nok veldig, veldig skuffet

SOTSJI (NRK): Viswanathan Anand måtte tusle tilbake på rommet etter å ha brukt opp sin nest siste vinnersjanse med hvite brikker.

Vishy Anand

Viswanathan Anand på pressekonferansen etter det tiende partiet.

Foto: Mads Støstad / NRK

Aniek Paul

Aniek Paul i Hindustan Times, den nest største mediebedriften i India.

Foto: Mads Støstad / NRK

– Det var et intenst parti. Men resultatet var veldig godt for Carlsen, sier Aniek Paul til NRK.

Paul, den eneste indiske journalisten som dekker sjakk-VM i Sotsji, var uvanlig lavmælt etter det tiende partiet.

– Veldig skuffet

Han fikk se den indiske folkehelten Vishwanathan Anand gå aggressivt ut.

Partiet bølget fram og tilbake, men endte med at Anand måtte gå med på remis. Dermed går han inn i de to siste partiene med ett poeng mindre enn verdensmester Carlsen.

– Hvordan tror du Anand har det nå?

– Jeg er helt sikker på at Anand er veldig, veldig skuffet over å gå inn i de to siste partiene med ett poeng mindre. Carlsen har nå et psykologisk overtak siden han vet at han bare er én seier unna målstreken. Det er ikke lett å møte Magnus Carlsen med svarte brikker i en sånn situasjon, sier Hindustan Times-journalisten.

Dette hadde Magnus Carlsen å si etter det tiende partiet i sjakk-vm.

VIDEO: Se intervju med Magnus Carlsen etter partiet.

– Kommer til å prøve å ta knekken på ham

Nå forventer et knalltøft angrep fra Magnus Carlsen med hvite brikker på søndag.

– Jeg forventer at Carlsen er veldig aggressiv i neste parti. Han kommer til å prøve å ta knekken på Anand, sier inderen.

Ulrich Stock i den tyske avisa Zeit tror også Magnus Carlsen vil satse offensivt i sitt siste VM-parti med hvite brikker.

– Jeg tror det blir mye spenning for begge spillerne. Jeg tror Magnus kommer til å presse, han er i en veldig god posisjon. Han bør prøve å presse - men forsiktig. For Anand blir oppgaven å unngå tap, sier den rutinerte sjakkjournalisten.

Vishy Anand

Vishy Anand må nå vinne minst et av de to siste partiene. Her er han tidligere i matchen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Mener Anand bør avvente

Flere eksperter har de siste dagene uttalt at Anand trenger å ta mer risiko for å få en seier mot Carlsen. Men landsmannen fra Hindustan Times mener 44-åringen «Tigeren fra Madras» bør vente i skyggene i enda et parti.

– Han burde ikke presse på med svarte brikker og ta risiko. Det er farlig mot Carlsen. Han bør la spillet komme til seg, og heller angripe med hvite brikker i det siste partiet, sier Aniek Paul.

Oppsummering av parti 10.

VIDEO: Se Torstein Baes oppsummering av det tiende partiet.

Siste nytt

  • Anker padelsøksmål til lagmannsretten

    Fredag ble det kjent at Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group.

    Det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner.

    Selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men sikriver nå til NRK at de er uenig i tingrettens vurderinger.

    – Det er derfor besluttet at dommen skal påankes til Agder lagmannsrett, skriver Andersen i en e-post til NRK.

    NRK har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av Just Padel Group i tale. Gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken.

    – Ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver Andersen.

  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal