Hopp til innhold

Spår nedrykkskamp helt til siste runde

Brann misbrukte sjansen til å klatre opp på sikker plass for første gang siden i vår. Nå tror Rikard Norling laget må kjempe helt til siste kamp for å unngå nedrykk.

Marcus Pedersen fortviler på stadion

UNDER STREKEN: Marcus Pedersen hadde få sjanser på Brann Stadion mot Molde i går. Med tapet mot serielederen rotet Brann bort muligheten til å klatre på tabellen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Med seier mot Molde i går kunne Brann kommet seg over den verste bunnstriden. Da ville Brann vært på trygg plass for første gang siden midten av mai.

Slik gikk det ikke. Det ble tap 0–1 mot serieleder Molde hjemme på Brann Stadion. Dermed har rødtrøyene fortsatt Sogndal og Haugesund mellom seg og trygg plass.

Skjebnen vil også ha det slik at det er nettopp disse to lagene Brann skal møte i de to siste rundene.

Rikard Norling på stadion, intervjues av NRK

SPENNING: Rikard Norling har åtte kamper igjen å få Brann på trygg plass i Eliteserien. Han tror kampen for å overleve kommer til å vare til siste kamp.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Dette kommer ikke til å avgjøres før i de siste rundene, spår trener Rikard Norling.

Alle bunnlagene tapte poeng

Etter den 22. runden i Eliteserien er det fremdeles intens spenning i bunnstriden. Sandnes Ulf ligger isolert på bunn, mens to poeng skiller lagene over dem.

Alle lagene i den umiddelbare bunnstriden rundt Brann tapte poeng i helgens runde. Lillestrøm slo Haugesund 2-0, mens Mons Ivar Mjelde og Start senket Sogndal 3–2.

Helt i bunn rotet Sandnes Ulf bort viktige poeng, da de spilte 1–1 mot Stabæk.

De to lagene ligger henholdsvis to og ett poeng foran bergenserne. Dermed er det med andre ord duket for en intens sesonginnspurt i bunnen av Eliteserien.

I nest siste runde kommer sogndølingene til Brann Stadion, mens Brann reiser til Haugesund i aller siste runde.

– Har klokkertro

Brann-spiss Marcus Pedersen hadde en tøff dag på jobben i går, med svært få sjanser og ingen mål. Også han ser med spenning på sesonginnspurten.

– Det blir veldig viktige kamper på slutten. Det er veldig jevnt og kommer til å bli spennende helt til slutt, sier han.

Selv om Brann ikke utnyttet at nedrykksrivalene tapte i går, tror Erik Huseklepp og Pedersen at Brann vil klare det.

– Ingenting er endret. Vi har klokkertro på at vi skal klare det, sier Huseklepp.

– Jeg ser lyst på det. Jeg vet det bor mye i dette laget. Vi bør holde oss i Eliteserien, og jeg tror vi kommer til å gjøre det, sier Pedersen.

Slik ser tabellen ut etter 22. serierunde:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal