Hopp til innhold

Sigurd Rushfeldt blir spisstrener for landslaget

Den tidligere TIL-spissen og tidenes toppscorer i norsk fotball, har takket ja til å være med i teamet rundt Per-Mathias Høgmo på landslaget.

Sigurd Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt blir trener for landslaget og skal følge opp Norges beste spisser.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Rushfeldt, som sluttet i TIL etter 2013-sesongen, skal defineres som egen spisstrener, med ansvar å følge opp Norges beste avsluttere i forbindelse med A-landslagssamlingene.

– Det er spennende å få jobbe med de beste i landet, det var en lett avgjørelse, sier Rushfeldt til NRK.

Avisa Nordlys omtalte saken først.

Ønsker fler nordlendinger velkommen

Det er flere tildigere spillere fra Tromsø IL som nå jobber i landslagsledelsen. Det syns Rushfeldt er veldig stas.

– Og det er plass til enda fler. Det viser at det er blitt jobbet veldig bra i Nord-Norge de siste årene.

Og Sigurd Rushfeldt har stor tro på at de skal gjøre spissene på landslaget bedre med tida.

– Norge er et lite land, og det var en periode på 90-2000 tallet hvor det var veldig mange gode spisser. Det har vært litt nedgang de siste årene, men akkurat nå er det mange gode og unge spisser på vei fremover.

Vil øke effektiviteten

Forbundet har hatt et lignende opplegg med keepere med gode resultater, så det nytter å jobbe for å bli bedre, sier Rushfeldt.

– I Sigurd Rushfeldt får vi en trener som har stor kompetanse på det som skjer innenfor 16-meteren. Han skal være med for å utvikle våre spisser og vi håper han kan bidra til å øke effektiviteten, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til Fotball.no

Rushfeldt vil jobbe mot internasjonale krav

Rushfeldt skal være med på alle landslagstreninger i tiden fremover. Mannen med 172 scoringer i Tippeligaen ser frem til å bidra.

– Det blir en fin faglig utfordring med mange unge og talentfulle angripere. Det var et ønske om mer fokus på spissrollen, sier Rushfeldt.

Han håper å bidra med sin erfaring og være oppdatert på det som kreves internasjonalt.

– Samtidig som jeg skal stille opp for dem og være tilstede når de trenger det. Vi har veldig mange gode spisser rundt 20 år, så skal jeg og resten av støtteapparatet jobbe best mulig for å utvikle disse videre. Dette ser jeg frem til, avslutter han.

Ikke første gang Rushfeldt hjelper til

Det er ikke første gang Rushfeldt hjelper Norges landslag med å terpe avslutningene til de norske spissene.

Se reportasjen her:

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hentet inn den tidligere storscoreren Sigurd Rushfeldt for å terpe avslutninger med de norske spissene. Målet er flere scoringer når EM-kvalifiseringen begynner.

Første jobb siden TILs nedrykk

Vadsøværingen med 172 toppseriemål i Norge og en suksessrik karriere både i utlandet og hjemme, har ikke hatt jobb siden han sluttet i TIL etter nedrykket i fjor.

Men han Gjorde comeback som spiller for Lyngen/Karnes i 4. divisjon i mai i år.

Rushfeldt er også med i Norges Fotballforbunds spissprosjekt, som blant annet TILs Runar Espejord er en del av, der Rushfeldt, Tore Andre Flo og andre bidrar til å heve nivået på de mest lovende spissene fra G15 til G19-landslaget.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal