Hopp til innhold

Rally

  • Dobbel punktering for Solberg i Kenya

    Oliver Solberg havnet i ordentlig trøbbel under fredagens formiddagsøkt i Rally Kenya. Både på den tredje og den fjerde fartsprøven punkterte 22-åringen.

    Dermed er han mer enn sju minutter bak teten i det totale sammendraget, mens det opp til lederen i WRC2-klassen skiller rett i underkant av fire minutter.

    Etter solid kjøring på fredagens første fartsprøve gikk det galt tidlig på den andre. Et dekkskifte kostet 22-åringen nær to minutter.

    – Vi kjørte rent, men disse tingene kan skje når terrenget er så krevende, skrev Solberg på X.

    En drøy time senere punkterte Solberg og makkeren Elliott Edmondson igjen, og nesten fire nye minutter gikk tapt.

    – Fartsprøve nummer fire brakte med seg samme uflaks som den tredje. Vi har ikke marginene på vår side, men alt kan skje i dette rallyet. Herfra og ut er det fullt trykk på pedalen, skriver 22-åringen.

    (NTB)

    OU7SVdPdOTc
    Foto: AFP
  • Rally Dakar-kjører Carles Falcon død etter ulykke

    Den spanske motorsyklisten har omkommet etter en krasj i Rally Dakar tidligere i januar, melder AFP.

    Laget hans TwinTrail kunngjør nyheten, ifølge Autosport. Carles Falcon døde av de alvorlige skadene han fikk i krasjen i den andre runden av Rally Dakar i Saudi Arabia.

    - Det medisinske teamet har bekreftet at den nevrologisk skaden forårsaket av hjertestans på ulykkestidspunktet ikke kunne bedres, melder teamet i en uttalelse.

    Falcon var en Rally2-Spec KTM-fører.

    Bildet viser spanske Carles Falcon på en motorsykkel i et gjørmete område. Det er tatt i Rally Dakar 6. januar.
    Foto: Reuters
  • Rovanperä forsvarte VM-tittelen i rally

    Kalle Rovanperä (23) trengte bare å fullføre Rally Sentral-Europa for å bli kåret til verdensmester for andre år på rad. Den sjansen lot ikke finnen gå fra seg.

    Det var ikke nødvendig for Rovanperä å kjøre vilt på avslutningsdagen søndag. Han kom seg trygt til mål på alle de siste fartsprøvene og ble nummer to sammenlagt i rallyet som ble kjørt på asfalt i Østerrike, Tsjekkia og Tyskland.

    Dermed har Rovanperä et forsprang ingen kan ta igjen, skriver NTB.

    Kalle Rovanperä
    Foto: STRINGER / AFP
  • Mikkelsen sikret seieren i Akropolis Rally

    Andreas Mikkelsen kjørte forrykkende i WRC2-klassen lørdag og søndag og avanserte fra 15.-plass til seier. Han var til slutt 10,3 sekunder foran briten Gus Greensmith i den nest beste klassen i rallysirkuset.

    – Det har vært en helt sinnssyk helg. Med tre punkteringer fredag og et tap på nesten to minutter skal det være umulig å vinne et WRC2-løp. Vi ga ikke opp og for første gang på lenge glemte vi alt av risiko, sa Mikkelsen til VG.

    Mikkelsen økte med seieren også sin ledelse i VM-sammendraget når tre VM-runder gjenstår.

    I den største WRC-klassen gikk seieren til finske Kalle Rovanperä. Den regjerende verdensmesteren vant med 1.31,7 minutter foran briten Elfyn Evans. Finnen økte også sin ledelse i VM-sammendraget hvor også Evans er toer.

    (NTB)

    World Rally Championship - Rally Finland
    Foto: LEHTIKUVA / Reuters
  • Mikkelsen og Solberg godt i gang i Rally Estland

    Andreas Mikkelsen og Oliver Solberg leverte begge en god åpningsdag i Rally Estland. De ligger som nummer tre og fire i WRC2-klassen etter én fartsprøve.

    Mikkelsen er sju tideler bak ledende Mikołaj Marczyk fra Polen, mens Solberg er sekundet bak polakken.

    Fredag venter ytterligere sju fartsprøver for rallyeliten. Britiske Elfyn Evans og finske Esapekka Lappi deler ledelsen i toppklassen, men det er svært jevnt i alle klasser etter bare én fartsprøve.

    Det skal totalt kjøres 21 fartsprøver i Estland denne uken. Solberg vant EM-rallyet Rally Scandinavia tidligere i juli. (NTB)

    Andreas Mikkelsen
    Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

  • Berg sikret skytterne nok en OL-plass

    16-åringen Synnøve Berg imponerte med 3.-plass i finalen i OL-kvalifiseringen i 10 meter luftrifle og sikret dermed Norge kvoteplass i Paris-lekene i sommer.

    Berg var blant fire finalister i kvalifiseringen i Rio de Janeiro som kunne sikre en av to kvoteplasser, ettersom de øvrige fire finalistene – blant dem Jeanette Hegg Duestad – allerede hadde kvoteplass i boks.

    Det ble en spennende finale der Berg slo Duestad og gikk videre til runden som ville sikre henne minst 3.-plass. Hun sto da igjen mot den franske duoen Oceanne Müller og Manon Herbulot.

    Berg ble slått ut før siste runde, men 3.-plassen holdt ettersom Müller også hadde sikret kvoteplass tidligere. Müller vant foran Herbulot med 250,4 mot 249,4 poeng. Duestad ble nummer fire. (NTB)

    vIZOGv1o5NQ
    Foto: NTB
  • Foss fortsatt i ledelsen i Tour of the Alps

    Tobias Foss kom inn sammen med hovedfeltet på den andre etappen i Tour of the Alps tirsdag.

    Nordmannen vant åpningsetappen i rittet mandag og beholder ledelsen i sammendraget etter tirsdagens etappe.

    Den italienske veteranen Alessandro De Marchi vant etappen solo, mens også Patrick Gamper og Simon Pellaud kom inn før feltet.

    Foss ble nummer 13 på etappen, med Torstein Træen like bak på 23. plass.

    Rittet avsluttes fredag.

    Tobias Foss
    Foto: NTB
  • Jonas Vingegaard utskrevet fra sykehus etter skrekkvelten i Baskerland

    Sykkelstjernen Jonas Vingegaard er ute av sykehuset etter den stygge krasjen i Baskerland rundt for tolv dager siden.

    Vingegaards lag Visma opplyser om nyheten på X.

    Vingegaard takker i samme melding for all støtten han har fått siden velten.

    Dansken havnet på sykehus med omfattende skader for halvannen uke siden. i tillegg til kragebeinsbrudd og flere ribbeinsbrudd fikk Vingegaard også påvist punktert lunge og en betennelse i lungevevet.

    27 år gamle Vingegaard har vunnet Tour de France de to siste årene. Nå ser det ut til at den kommende perioden vil handle om å rekke årets utgave av Touren. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: Team Visma-Lease a Bike/X

Sendeplan

Kl. Program Kanal