Deila knust av Berg: – Fryktelig skuffet

Henning Berg gikk seirende ut av den norske trenerduellen på europeisk sokkel. Legia Warszawa banket Ronny Deilas Celtic 4-1.

Henning Berg

Det var Henning Berg og hans Legia Warszawa som stakk av med seieren mot Ronny Deila og Celtic.

Deila

Ronny Deila måtte se eget lag bli ydmyket av Legia Warszawa.

Det er ingen småklubber Ronny Deila og Henning Berg leder. Både Celtic og Legia Warszawa er regjerende mester i sine respektive land og da lagene møttes onsdag kveld var det første gang to norske trenere møttes i mesterligaen med hvert sitt europeiske lag.

På hjemmebane tok Henning Bergs mannskap alle tre poengene ved hjelp av to scoringer fra Miroslav Radovic, ett av Michal Zyro og ett av Jakub Kosecki. Legia banket regelrett Celtic i mesterligaens tredje kvalifiseringsrunde.

Det kunne blitt enda flere mål til vertene fra Polen. Ivica Vrdoljak bommet på straffespark ved to anledninger i andreomgang, men selv ikke det kunne redde Deila og Celtic.

– Fryktelig, fryktelig skuffet

– Jeg er fryktelig, fryktelig skuffet. Vi startet bra og fikk det første målet, men så begynner vi å miste ballen enkelt. Vi gir bort sjanser. Jeg er skuffet over at vi ikke holder oss samlet som et lag. Jeg er utrolig skuffet, sa Deila til NTB etter kampen.

Henning Berg på sin side var langt mer fornøyd.

– Jeg er fornøyd med seieren og prestasjonen. Vi spilte en veldig god kamp og det er hyggelig å se et polsk gjøre det så bra i Europa mot et berømt og runtinert lag, sier han til VG.

Faktisk var det Celtic, med både Jo Inge Berget og Stefan Johansen på banen, som tok ledelsen, men den varte bare i to minutter. Legia slo raskt tilbake, og like før pause fikk Celtic en mann utvist. Da ble det vanskelig mot et angrepsvillig Legia.

To scoringer på to minutter

Det ble en hektisk start på kampen med to scoringer før 10 minutter var spilt. Celtic tok ledelsen først ved Callum McGregor etter åtte minutter. 21-åringen fikk ballen på kanten og avanserte inn mot sekstenmeteren. Da han var kommet så langt gjorde unggutten ingen feil og banket ballen i nærmeste hjørne med venstrefoten.

Bare to minutter skulle gå før det stod likt igjen. Miroslav Radovic ble lekkert spilt gjennom og fyrte av mot Celtic-målet. Ballen snek seg gjennom beina til Celtic-keeper Fraser Forster, som muligens kunne gjort en bedre jobb i den situasjonen.

Utvisning før pause

Senere i omgangen sendte samme mann Legia i føringen. Legia kom til innlegg og der nikket Michal Kucharczyk ballen tilbake i feltet. Radovic var nok en gang der han skal være og satt ballen enkelt i mål.

Like før pause gjorde Efe Ambrose innhentingsjobben enda vanskeligere for Celtic. Som sistemann meide han ned Kucharczyk og ble vist det røde kortet av dommer Pol van Boekel.

Straffebom ganger to for Legia

Legia kom best i gang i andre omgang mot et Celtic med 10 mann og 12 minutter ut i omgangen fikk vertene straffe. Ivica Vrdoljak stilte seg opp for å ta det, men sendte ballen langt til side for mål og Ronny Deila kunne puste lettet ut.

Fem minutter før slutt økte Michal Zyro ledelsen for Legia. Miroslav Radovic lekte seg på kanten og kjørte karusell med backen. Han la til slutt inn i feltet til Zyro som nikket ballen i mål.

Før slutt rakk Legia og Ivica Vrdoljak å bomme nok en gang på straffe. Regelen om at samme mann ikke bør ta straffe etter å ha bommet en gang burde nok blitt brukt her.

Ronny Deila bør nok unngå å lese avisene i morgen tidlig.

• To Carlsen-seirer i Tyskland

Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)