Hopp til innhold

Kirurg: Falcao blir klar til VM

Den colombianske angriperen Radamel Falcao har vært ute med skade siden januar, men nå sier kirurgen som opererte ham at han regner med Falcao er klar når VM sparkes i gang 12. juni.

Monaco Radamel Falcao
Foto: Ricardo Mazalan / Ap

Falcao og presidenten

Radamel Falcao er en viktig del av det colombianske ladslaget. Så viktig at han fikk besøk av president i Colombia Juan Manuel Santos etter operasjonen i januar.

Foto: JAVIER CASELLA / Afp

– Jeg tror at han kommer til VM, sier kirurg Jose Carlos Norhona, ifølge dansk TV 2.

Spissen som spiller i Monaco til daglig ble skadet og måtte forlate banen like før pause i Monacos cupkamp mot Chasselay i januar.

– Men Falcao vil ikke være 100% når turneringen går i gang, sier Norhona til nyhetsbyrået Lusa.

I VM er Colombia trukket i gruppe med Elfenbenskysten, Hellas og Japan.

– Den fysiske utviklingen går veldig bra, og jeg skal tilbake til Spania for å fortsette rehabiliteringen. Kneet har reagert fint, og dermed har jeg kunnet få fart på arbeidet, sa kraftspissen selv for to uker siden.

Falcao stjernen på et spennende Colombia

Nå får Falcao altså støtte fra kirurgen som opererte ham. 28-årige Falcao vil være en viktig brikke i det spennende colombianske laget som av mange tippes å bli en av overraskelsene i årets VM.

Da superspissen ble skadet januar fikk han besøk av den colombianske presidenten på sykehuset. Det sier litt om posisjonen fotball har i landet som har opplevd noen magre år siden det gyldne generasjonen på slutten av 1980-tallet og starten på 1990-tallet.

Det sør-amerkanske laget kan nå skilte med spillere som Jackson Martinez (Porto), Juan Quientero (Porto), Luis Muriel (Udinese), Adrian Ramos (Hertha Berlin, men klar for Dortmund), Fredy Guarin (Inter) og Juan Cuadrado (Fiorentina).

Neymar blir klar til VM

Neymar

Neymar fikk en fotskade i kampen mot Real Madrid onsdag.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

22-årige Neymar ble skadet i venstrefoten i cupfinalen mot Real Madrid på onsdag, der Barcelona tapte 2-1 mot Real Madrid.

Torsdag sa klubben at han ble satt på sidelinjen i fire uker og kunne miste resten av sesongen. Nå bedyrer den brasilianske yndlingen at VM på hjemmebane ikke er i fare.

– Innen de neste tre ukene er jeg tilbake, og jeg håper å spille Barcelonas siste ligakamp, sier han nå til Globo TV ifølge nyhetsbyrået AFP.

Brasils trener Felipe Scolari har planer for at Neymar skal lede sitt land til en sjette VM-tittel, med den ærefulle drakten med nummer 10 på ryggen. Det samme som Pele bar da han som 17-åring skjøt Brasil til VM-gull i 1958 og igjen i 1962 og 1970.

– Det er fryktelig å være ute, uten trening. Samtidig som man ser kameratene sine spiller og trener, sier Neymar til Globo.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal